BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Türüt Pekeri de övmüş

Türüt her dönemde farklı bir portre çizmiş. 1997'de Peker için beste yapmış.

Abone ol

Hrant Dink cinayeti sanıklarına ima yoluyla övgüler dizen şarkısıyla büyük tepki çeken türkücü İsmail Türüt, siyasi bestelerine, radikal İslami söylemleriyle dikkat çeken Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ile başladı.

Şevki Yılmaz için, "İslamın Mareşali", onu eleştiren medya içinse "kahpe" ifadelerini kullanan İsmail Türüt, Refah Partisi'nin iktidardan düşmesinin ardından MHP mitinglerinde boy gösterdi. Devlet Bahçeli için de şarkı yazan Türüt, bu dönemde yeraltı dünyasının tanınmış ismi Sedat Peker için de bir beste yaptı.

İNCELEME BAŞLATILACAK

Türüt, AK Parti iktidarından ise beklediğini bulamayınca, Mesut Yılmaz'ın yanında yer aldı. Bu arada İçişleri, Adalet ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları da, söz konusu klip ve şarkı için harekete geçerek, inceleme başlatılması için düğmeye bastı. Olay yaratan klip de YouTube sitesinden kaldırıldı.

'MAFYA DEĞİLLER'

Hrant Dink'in katil zanlılarına övdüğü dizelerin yer aldığı şarkıya tepkiler büyürken sonra habercilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan İsmail Türüt ise, Sedat Peker ve Alaaddin Çakıcı'nın kendisi için mafya değil 'belirli bir siyasi düşüncenin lideri' olduğunu vurguluyor.

PEKER İÇİN YAPTIĞI BESTE

Reis reis deyiler, tam hemşeri canlısı
Yirminci asrın lider delikanlısı
Haksızları susturur, haklıyı konuşturur
Türkiye'ye yan bakan düşmana kan kusturur
Dinle 'reisim', dinle Türkülerim sanadır
Kapitalisti sevmez, garibandan yanadır
Fakire yardım ettin aç olanı doyurdun
Susmuştu Karadeniz sesimizi duyurdun
Bu reis bizim reis adaleti tertemiz
Bu reisin peşine yürüsün Karadeniz
Karadeniz uşağı hem delidir hem veli
Kendi 'ondörtlü' taşır anası 'barabelli'

Zülfikar Ali Aydın/Sabah