BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Papandreu yenilgiyi kabullendi

Yunanistan ana muhalefet partisi PASOK lideri Papandreu, yenilgiyi kabul etti

Abone ol

Yunanistan ana muhalefet partisi PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu, halkın kararını verdiğini ve kendilerine bir dönem daha ana muhalefet görevini veren bu karara saygılı olduklarını söyledi.

Papandreu, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, partisinin zorlu bir mücadele verdiğini ancak seçimi kazanamadığını belirtti. Konuşmasında, partisinden güven oyu isteyeceğini açıklayarak, kongreye gideceği işaretini de veren Papandreu, PASOK'a destek veren tüm seçmenlere teşekkür etti.

PASOK'un seçmenin verdiği mesajı aldığını da vurgulayan Papandreu, sağın iktidardan gitmesi için verdikleri mücadeleye devam edeceklerini ve cesur değişimler yapacaklarını da kaydetti. Bu arada, Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde oyların yüzde 66'sının sayıldığı ve YDP'nin 43.26 PASOK'un ise yüzde 38.51 oranında oy aldığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) 7.49 Radikal Sol İttifak Partisi'nin (SYRİZA) 4.50 ve Ortodoks Halk Birliği'nin (LAOS) 3.48 oranında oy aldığı da belirtildi. Yunanistan'da yüzde 3 oranında ülke barajı uygulaması bulunuyor.