BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turnasuyu'nu kirletene ceza

Özel bir şirkete ait konkasör tesislerine, atıklarını direkt olarak ırmağa bıraktığı gerekçesiyle 79 bin lira para cezası kesildi.

Abone ol

Ordu'da Turnasuyu Irmağı üzerinde kurulu bulunan özel bir şirkete ait konkasör tesislerine, çökertme havuzlarını yapmadığı ve atıklarını direkt olarak ırmağa bıraktığı gerekçesiyle 79 bin lira para cezası kesildi.

Saraycık Belediye Başkanlığı tarafından ruhsatlandırılan ve dere yatağına sıfır mesafede kurulu bulunan özel bir şirkete ait konkasör tesisinin çevreyi kirlettiği ihbarıyla çalışma başlatan Çevre Orman İl Müdürlüğü, yaptığı incelemede tesisin çökertme havuzunun bulunmadığını tespit etti. Şirkete çökertme havuzunu yapması için süre veren Müdürlük, verilen süre içerisinde bu çalışmayı yapmadığını, yine bu süre içerisinde atıklarını ırmağa bıraktığını belirledi.

Bunun üzerine para cezası uygulayan Çevre Orman İl Müdürlüğü, şirkete 79 bin 364 lira para cezası kesti. Şirketin ikinci kez verilen süre içerisinde arıtma tesisini yapmaması halinde kapatma cezası uygulanacağı belirtildi.
Yapılan incelemelerde yine aynı şirketin konkasör tesislerine ulaşım için dere yatağına yaptığı yolunda kaçak ve izinsiz yapıldığı ortaya çıktı. Dere yataklarının daraltılarak yapılan yolun her an sel ve taşkınlara neden olabileceğini tespit eden Devlet Su İşleri Samsun 7.Bölge Müdürlüğü Ordu 75. Şube Müdürlüğü, Saraycık Belediye Başkanlığı'na bir yazı göndererek yolun kapatılması ve dere yataklarına yapılan müdahalenin kaldırılmasını istedi. DSİ'den yapılan açıklamada, "Maden sahasına ve konkasör tesislerine ulaşım yolu olarak kullanılmak üzere ocak sahasının mansabında ve sol sahilde kurumumuz izni ve bilgisi dışında firma tarafından tanzim edilen yolun, yatak kesitini daraltması neticesinde taşkınlara sebep olacağı ifade edilerek Saraycık Belediyesi'nden dere yatağına yapılan söz konusu müdahalenin ortadan kaldırılması istenmiştir" denildi.