BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük polisler ceza yağdırdı!

'Karayolları Trafik Güvenliği Haftası' etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte 'şaka ceza makbuzu' uygulaması yaptı.

Abone ol

Vali Şemsettin Uzun Bulvarı'nda yapılan uygulamada; ilköğretim öğrencileri araç sürücülerini durdurarak önce şaka ceza makbuzu verdi, ardından da trafik kurallarına uymaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hayati Özdemir, uygulamanın çocukları trafik konusunda bilinçlendirmek amacıyla yapıldığını belirterek, "Bu sayede çocuklarımız, polislerimizin nasıl çalıştığını görecek. Öğrenciler, şaka ceza makbuzunu sürücülere vererek onları daha dikkatli olmaları konusunda uyaracak. Ayrıca trafik polislerinin kullandığı teknik cihazları ve radar cihazının nasıl çalıştığını da burada uygulamalı göstereceğiz" dedi.

Uygulamaya katılan okul öğrencilerinden Rümeysa Sena Alkazak, "Bu tür çalışmalarla trafik kurallarını öğreniyoruz. Burada öğrendiğimiz kuralları hayatımız da uygulayacağız" diye konuştu.