BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
DÜNYA

'Türklerden nefret ediyorum' deyip göğsünden bıçakladı! ABD'nin kalbinde Türk gence ırkçı saldırı

ABD'de kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan, New York'ta Türk olduğunu öğrendiği 24 yaşındaki genci göğsünden bıçakladı. Polis saldırganın görüntüsünü yayınlayıp yardım istedi.

New York'ta bir Türk vatandaşı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından ''Türk olduğu için'' bıçaklandı. New York Polis Departmanının (NYPD) Twitter hesabından, saldırının Manhattan'da 9. cadde ile 44. sokakta 15 Nisan'da meydana geldiği bilgisi ve saldırganın görüntüsü paylaşıldı.

Polis, daha sonra kimliği belirsiz bir kişinin Türkiye karşıtı sözler söyleyerek, 24 yaşındaki bir erkeği göğsünden bıçakladığı açıklaması yaptı.

Türklerden nefret ediyorum
Saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan kişinin kimliği açıklanmazken, Daily News web sitesinde yer alan habere göre, polis kaynakları şüphelinin eylemini gerçekleştirmeden önce, 24 yaşındaki gence Türk olup olmadığını sorduğunu ve sonra ''Türklerden nefret ediyorum.'' diyerek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Polis, görüntüsünü yayınlayıp 3 bin 500 dolar ödül koydu
Yerel medyada yayımlanan bir videoda ise saldırıya uğrayan kişi için ''Türk olduğu için bıçaklandı'' bilgisi yer aldı. Şüpheli hakkında bilgi verecek kişilere 3 bin 500 dolara kadar ödül verileceğini açıklayan NYPD, saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlattı.

Sitene Ekle
Etiketler