BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Türkler komşuyu fethe hazırlanıyor!

Ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü Yunanistan, Türkler için bir yatırım şansına dönüştü.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, krizin Yunanistan'daki etkisinin büyük olduğunu ve Türkler için ciddi yatırım imkanları oluştuğunu söyledi.

Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi'nden örnek veren Hisarcıklıoğlu, "Bölgedeki fabrikaların yüzde 85'i kapalı. Buradaki temaslarımızda 'gelin satın alın' diyorlar. Fabrikalar açık kalsın, işçiler çalışmaya devam etsin diye yok pahasına satmak istiyorlar" dedi.

Yunan NBG'nin Finansbank'ı satın aldığında karşılığında Ziraat Bankası'na Yunanistan'da bankacılık izni verilmesini o dönem ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Ondan sonra uğraşıldı ve alındı. Bir keresinde Saraybosna'ya gittiğimde oradaki Ziraat Bankası genel müdürünün işleri ciddi biçimde büyüttüğünü görmüştüm" dedi. Ziraat, bankacılık izni aldığında oradaki genel müdürün Atina'ya atanması için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a ısrar ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bunun gerçekleştiğini söyledi. Bu ziyaretinde Ziraat Bankası Yunanistan Genel Müdürü Öznur Özeniş ile tanışma fırsatı bulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, kendisinin "Demek benim buraya gelmeme siz neden oldunuz" dediğini aktardı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Kendisini tanımam etmem. Başarıları nedeniyle Yunanistan'a gelmesini istemiştim. Meğerse eşi Boşnak'mış. Şimdi o Atina'da, eşi ise Saraybosna'da yaşıyor. Buna neden olmuşum."