BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli binlerin önünde yemin etti!

Genel seçimler yaklaştıkça siyasilerin üslupları da sertleşiyor. Isparta'da halka seslenen Bahçeli'nin konuşması bunun en açık örneği.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvetin yaygınlaştığını öne sürerek, üstü örtülmeye çalışılan yolsuzlukların altından AK Parti'nin çıktığını söyledi. Bahçeli ,''Onun için önümüzdeki seçimlerde Cenab-ı Allah MHP'ye iktidar nasip ederse, bu yolsuzluğun hesabını başta Başbakan Erdoğan'dan sormazsam namerdim'' dedi.

Isparta'nın Senirkent ilçesinde belediye tarafından yaptırılan soğuk hava deposu, sinema salonu, asfalt şantiyesi ve saat kulesinin toplu açılış törenine katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, belediye binası önünde düzenlenen törende halka hitap etti. Milletvekili seçimlerinin Temmuz ayında yapılmasının planlandığını ancak bu ayda yapılan seçimlere, tarla ve yaylalara gidilmesi, okulların tatil olması nedeniyle katılımın az olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Katılımın yüksek olduğu bir seçim olması için 29 Mayıs veya 5-12 Haziran uygun günlerdir. Başbakan sözünde durursa Haziran uygun bir seçim tarihi olacaktır" dedi. Bahçeli bütün vatandaşların seçime katılmalarını istedi.

DEVLETİN BEKASI BİRİNCİ MESELE

AK Parti iktidarının iyi gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Ülke cephelere ayrıldı, anayasal kurumlar birbirleriyle çatışır hale geldi, etnik ayrımcılık ve mezhepsel ayrımcılık kökleşti, bölücü terör hızla yayıldı. Açılım denen zırvanın cesaretiyle ülke bölünme aşamasına geldi. Her gün yeni bir yolsuzluk operasyonu yapılıyor. Yolsuzlukların üstü ne kadar örtülürse örtülsün, kazıyınca altından AK Parti çıkıyor. Onun için önümüzdeki seçimlerde Cenab-ı Allah MHP'ye iktidar nasip ederse, yolsuzluğun hesabını başta Başbakan Erdoğan'dan sormazsam namerdim. Halktan alınan ne varsa halka iade edilecek. Ülkenin nereye sürüklendiğini fark etmelisiniz. AK Parti'nin yanlış gidişatına dur demelisiniz" diye konuştu.

İMRALI CANİSİ AKP'YE YÖN VERİYOR

Uluborlu ilçesine de geçen Bahçeli buradaki konuşmasında terörden bahsetti. Bahçeli, "İmralı canisi hem Kandil'i ve PKK'yı yönetiyor. Hem de AKP'ye yön veriyor. İçişleri Bakanı'nın başlattığı açılımın özü; Demokratik Toplum Kongresi kararlarının uygulanmaya konulmasıdır. Açılımın adı budur. Ne hale geldik. Kardeş kavgasının eşiğindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı çok acımasız bir saldırı yapılıyor. Yargıyı AKP'lileştirmenin yolu aranıyor. Yürütme, yasamayla bir olup yargıyla uğraşmamalıdır. Yargıda reform yapmak yerine müebbet hapis cezası alacak Hizbullahçıları serbest bırakıyorsun, sonra da bunları imza atmak için bulamıyorsun. Bunların kaçmaktan başka niyeti var mı ki sen bunlara iyi niyet gösteriyorsun" dedi.

HARİRİ ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Lübnan'la ilgili açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, "Memleket yanıyor, Hizbullah kaçmış, sayın Başbakan Hariri'nin hükümetini nasıl kurtaracağını düşünüyor. Büyük Orta Doğu Projesinin eşbaşkanı olmak Türkiye'nin Başbakanı olmaktan daha mı önemli? Televizyona çıkmış Lübnan'ın başbakanını nasıl kurtaracağını anlatıyor. Onun tekrar başbakan olmasından senin ne çıkarın var ki bu kadar uğraşıyorsun. Bunlar ufak olaylar değil. Arkası ve önü çok iyi düşünülmeli. Yanlışlıkları görmezden gelmenin vebalini sadece iktidar değil oy verenler de üstlenmiş olur. AK Parti'yi nadasa çekip yeni bir cana kana yol vermek gerekiyor. O can ve kan MHP'dir" dedi.