BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan Arena'yı terk etti!

Erdoğan, açılışı için geldiği Türk Telekom Arena Stadyumu'nda taraftarların ıslıklı protestoları üzerine stadı erken terk etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı için geldiği Türk Telekom Arena Stadyumu'nda taraftarların ıslıklı protestoları üzerine stadı erken terk etti. Protestoların ardından açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener: 'Başbakan'a yapılanlar kabul edilemez' dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadyumu'nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya saat 19.30 sıralarında geldi. Erdoğan, protokol tribününe girdiğinde stat hopörlerinden Başbakan'ın geldiği anonsu yapıldı.

Erdoğan'ın stada girişinde isminin anons edildiği sırada bazı taraftarlar ıslıklı protesto etti. Erdoğan'ın yerine oturmasının ardından Galatasaray Başkanı Adnan Polat açılış konuşması yaptı.

PROTESTOLAR YÜKSELDİ

Polat'ın ardından konuşmalar TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile devam etti. Bayraktar'ın konuşmaları sırasında da ıslıklı protestosuna devam eden taraftarlar, TOKİ Başkanı'nın Başbakan Erdoğan'a teşekkür sözleri sırasında protestolarını yükseltti.

YUHALANAN ERDOĞAN STATTAN ERKEN AYRILDI

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan stadyumdan ayrıldı
. Başbakan Erdoğan'ı çıkışta Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Egemen Bağış ve Faruk Özak uğurladı. Erdoğan'ın aracına binmeden önce Bakan Hayati Yazıcı ile konuştuğu gözlendi.

Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın yanına işadamı Abdurrahim Albayrak geldi. Erdoğan'a sarılarak yanaklarından öpen Albayrak, Başbakan'a bir şeyler anlattı.

EGEMEN BAĞIŞ ÇOK ÖFKELENDİ

Özellikle Bakan Egemen Bağış'ın oldukça sinirli olduğu görüldü. Spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Özak "Bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil" diyerek yorumda bulurken Tarım ve Köyişleri bakanı Mehdi Eker ise, "Yapılanlar çok ayıp çok saygısızca" dedi.

BAŞBAKAN'A YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, "Yoğun bir protesto gerçekleşti. Ondan sonra Başbakanımız ayrıldı. Çok üzüldüm. Bir kere Türk futbolu için o kadar önemli bir eser kazandırıldı. Galatasaray camiası için de çok önemli bir eser. En büyük pay da Sayın Başbakanımızın. Bu stadın yapımının tehlikeye girdiği anlarda devreye girdi. Şimdi bu kadar büyük bir emek varken böyle bir tepkiyi anlamak mümkün değil. Ne kadar şey söylesek az. Sayın Başbakanımızın spora bakış açısını hepimiz biliyoruz. Ne zaman bir derdimiz olsa kendisi ilgileniyor" dedi.

Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış'ın tepkili sözlerini savunurken, "Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur" diye konuştu.

BAKANLAR DA TERK ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi nedeniyle stattan ayrılmasının ardından, bakanlar, federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

İŞTE O ANLAR