BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkler İngilizce'de kaçıncı sırada?

Dünya üzerindeki İngilizce yeterliliği tespit edildi. Türkiye geçen yıl listede 32. sıradaydı bu yıl ise 41. sıraya indi.

Abone ol

Dünyanın 41 şehrinde 7 dilde yabancı dil eğitimi veren EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri, dünyanın ilk İngilizce Yeterlilik Endeksinin 3.sünü yayımladı.

Ülkemizin İngilizce seviyesini ortaya koymasıyla ilgi toplayan EF English Proficiency (EPI) İngilizce Yeterlilik Endeksinde 60 ülkenin İngilizce yeterlilik seviyeleri sıralandı.

GELİŞTİRDİK AMA GEÇEMEDİK

Beş seviye grubuna ayrılan listenin ilk sıralarında İskandinav ülkeleri yer aldı. Listenin ilk sırasında İsveç bulunurken son sırayı Irak aldı. Listede 41’inci sırada yer alan Türkiye Macaristan, Malezya, Singapur, Uruguay, Sri Lanka, Peru gibi ülkelerin gerisinde kalsa da, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu.

TÜRKİYE 41. SIRADA

Ülkelerin yeterlilik düzeylerinin 5 kategoriye ayrıldığı indekste, bu yıl Türkiye’nin İngilizce yeterlilik düzeyi yine 4. sırada, yani düşüğün biraz üstünde yer alıyor. Geçen sene 54 ülke arasında 32. sırada yer alan ülkemiz bu yıl 60 ülke arasında 41. sırada yer aldı. Farklı demografik özelliklere sahip 750 bin kişinin katıldığı İngilizce yeterlilik testi sonuçları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kapsamında değerlendirildi.

screen-shot-2013-11-13-at-11.36.01-am.png

Bir önceki indekse göre ülkemiz sıralamada gerilemiş görünse de Türkiye, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu.

Türkiye'den sonra son altı yılda en çok ilerleme kaydeden ülkeler ise sırasıyla Kazakistan ve Macaristan oldu.

screen-shot-2013-11-13-at-11.36.10-am.pngGelişmekte olan pazarlarıyla ekonomik alanda ülkemizin en yakın rakipleri olarak gösterilen Çin ve Brezilya’nın geçen sene 36 ve 46. olarak geride kalmalarına rağmen bu sene sıralamada 34. ve 38. olarak Türkiye’yi geçtikleri görüldü.

BİR FRANSA'DA GERİLEDİ

Analize göre, Avrupa ülkelerinde İngilizce yeterliliği gelişmeye devam ederken istisnai olarak Fransa'da gerileme görülüyor. Bölgeler bazında bakıldığında Avrupa’nın yeterlilik sıralamasında son üçü İtalya, Fransa ve Türkiye oluştururken, endeks İngilizce yeterliği bakımından en gerideki ülkelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu ortaya koyuyor. Burada Birleşik Arap Emirlikleri sergilediği yüksek performansla ayrışıyor.