BIST 10.115
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.413,22
HABER /  DÜNYA

17 adrese eş zamanlı baskın

Adana’da "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak, şafak vakti 400 polis eşliğinde hava destekli operasyon düzenlendi...

Abone ol

Adana’da "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak, şafak vakti 400 polis eşliğinde hava destekli operasyon düzenlendi. 17 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri "torbacı" diye tabir edilen sokakta uyuşturucu satan zehir tacirlerinin, merkez Yüreğir ilçesine bağlı birçok mahallede gençleri zehirlediğini belirledi. Bunun üzerine narkotik ekipleri, sokak satıcılarını fiziki ve teknik olarak takibe aldı. Polis, yaklaşık 3 aylık bir takip sonucunda yeterli delilleri elde edince, bugün şafak vakti operasyonu için düğmeye bastı. Saat 04.45’te özel harekat ve helikopter desteğini de alan yaklaşık 400 polis, önceden belirlenen 17 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Başta Şehit Erkut Akbay, Çamlıbel, Levent, Kiremithane, Dervişler, Mutlu, Ulubatlı Hasan mahalleleri olmak üzere, Yüreğir’de birçok mahalledeki adreslere tek tek girildi. Özel harekat polisi, saldırı olma ihtimaline karşılık bazı evlere, narkotik ekipleriyle birlikte baskın yaptı. Polis, zırhlı araçlardan inerek elinde zırhı ve silahıyla evin etrafını sardıktan sonra, kapıyı koç boynuzu ile kırarak içeri girdi. Bu arada helikopter ise, havadan sürekli polislere destek verdi. Özel harekat polisi içeri girip uyuşturucu tacirlerini etkisiz hale getirdikten sonra, narkotik köpeği eve girerek arama yaptı. Aramalarda eroin, esrar ve uyuşturucu haplar bulundu. Baskınlar sonucunda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 1 kişi ağabeyine benzediği için gözaltına alındığını ileri sürünce, basın mensubunun, "Ağabeyin neden aranıyor?" sorusu üzerine sinirlendi. Gözaltına alınan 1 kız ise, uyuşturucu batağına düştüğünü, kendisinin satmadığını içici olduğunu söyleyerek, basın mensuplarına çekim yaptıkları için tepki gösterdi.
Gözaltına alınan zanlılar, adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.
(İHA)