BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Vekil sözünden dönmedi!

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u sert bir dille eleştirmiş, "Suç o valiyi koruyanda demişti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA-

Başbakan Erdoğan’ın kızlı-erkekli öğrenci evleri açıklamasına jet hızıyla ‘Bizim için talimattır’ yanıtını verdiği için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ‘gayretkeş vali’ olarak eleştirilen, ardından vatandaşa “Gavat” dediği için gündemden düşmeyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a tepki veren “Suç o valiyi koruyanda” diyen AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın Başbakan'ın "Valimizi yedirtmeyiz" çıkışından sonra İnternethaber'e konuştu:

BAŞBAKANIN SÖZLERİNİ ELEŞTİRECEK KONUMUM YOK


"Ben açıklamamı yaptım, söyleyeceğimi söyledim. Başbakan'ın sözlerini eleştirmek durumunda değilim, zaten yeterince değerlendiriliyor. Öyle bir konumum yok."

DİZİ FİLM OLSA İZLEYİCİ BULUR

"Ben bir takım sıkıntıları dile getirdim. Ben Adana milletvekiliyim, Adana'nın içinde bulunduğu sıkıntıları görüyorum, Adana'daki tabloyu görüyorum. Söz konusu valinin daha önce görev yaptığı illerde ortaya koyduğu bir tablo var, o tablo günümüzde hiç olmaması gereken bir tablo. Kavgacı bir üslubu var, o her tarafta devam ediyor. Aslında onun görev hayatı dizi film olsa çok iyi olur. Sözgelimi Adana'da 29 Ekim-10 Kasım'da yaşananlar, Aydın'da bir başka olay, Bingöl'de, Kırklareli'nde, Aksaray'da bir başka konu alınıp dizi yapılabilir, kendine izleyici de bulur ama küçük çocukları korumak lazım."

DENMEZ Kİ DİYESİN YENMEZ Kİ YİYESİN

"Ben söyleyeceğimi söylemişim, başka ne diyebilirim ki. Siz benim konumumda olsanız ne dersiniz, ben tavrımı koymuşum. Benim 95 yaşında Hatice halam var, onun bir sözü vardır; "Denmez ki diyesin, yenmez ki yiyesin. Ben şu an aynen o durumdayım. Diyeceğimi dedim, ben bunu çok önceden söyledim. 20 Şubat'ta ben bir dilekçe yazdım, sadece müfettiş istedim ama İçişleri gibi güçlü teftiş kurulu olan bir birimden bir türlü bir müfettiş gönderilemedi. Aradan zaman geçti o yazının bir kısmı basına sızdırıldı. O kişinin her çalıştığı yerde milletvekilleri zaten aynı şeyleri söyşlemişler. Bu saatten sonra söyleyeceğim bir şey yok, şikayetim de yok, eyvallah."