BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,62
HABER /  MEDYA

Türkkan'ın Erdoğan iddiasına tepki!

MHP'li Lütfü Türkkan, Erdoğan'ın 1989 seçimlerinde ilçe seçim kurulunu bastı iddiası AK Partili Metiner'in kızdırdı.

Abone ol

MHP'li Lütfü Türkkan'ın Başbakan Erdoğan ile ilgili bir iddiası ortalığı karıştırdı. AK Parti'nin seçimler konusunda şerbetli olduğunu söyleyen Türkkan, Erdoğan'ın 89 seçimlerinde Beyoğlu'nda ilçe seçim kurulunu basarak, hakimi tehdit ettiğini iddia etti. Türkan'a AK Partili Mehmet Metiner'in tepkisi ise sert oldu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de, 30 Mart seçimleri tartışıldı. CHP Milletvekili Faik Tunay, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ve MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'ın katıldığı programın ilk bölümünde Ankara seçimleri masaya yatırıldı. CHP'li Tunay, Ankara'da çok sayıda seçim tutanağında büyük hatalar yapıldığını söyleyerek YSK'ya seçimlerin iptali için başvurduklarını açıkladı.

TÜRKKAN'IN İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan ise Ankara seçimlerinde MHP adayı Mevlüt Karakaya'ya büyük haksızlık yapıldığını, yarışın iki aday arasında geçtiği gibi bir algı yaratıldığını, seçmeninin de bundan etkilendiğini söyledi. AK Parti'nin seçimlerde şerbetli bir parti olduğunu da savunan Türkkan, Erdoğan ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. 1989 seçimlerinde Beyoğlu'ndan aday olan Erdoğan'ın seçim sonuçlarına itiraz ettiğini, bununla da yetinmeyip ilçe seçim kurulunu bastığını söyleyen Türkkan'a tepki ise AK Partili Mehmet Metiner'den geldi.

İşte ikili arasındaki o ilginç diyalog;