BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Ukrayna yönetimine uyarı!

Rusya, Ukrayna'da halkın taleplerine kulak verilmesi aksi takdirde ülkede büyük sorunların yaşanabileceğini belirtti.

Abone ol
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna yönetiminin, kendi halkı ve ülkesinin kaderine karşı "sorumsuz tutumunu" devam ettirmesi durumunda, yeni zorlukların ve krizlerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu öne sürdü.
 
Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğu eyaletlerinde yaşanan gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip ettiği belirtildi.
 
Ukrayna'da yaşanan tüm sorunlardan Rusya'yı sorumlu tutmaktan vazgeçilme çağrısında bulunulan açıklamada, "Ukrayna halkı, Kiev'den tüm sorularına net bir cevap almak istiyor. Bu yasal gereksinimleri dinleme zamanı" ifadesi kullanıldı.
 
"Ukrayna yönetimi, kendi halkının ve ülkesinin kaderine karşı sorumsuz tutumunu devam ettirirse, yeni zorlukların ve krizlerin yaşanması kaçınılmaz" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, Rusya'nın defaatle, Ukrayna'da "Federasyonlaşma yoluyla tüm bölgelerin çıkarlarının gözetileceği, Rus dilinin özel statüsünün garanti altına alınacağı anayasa reformu düzenlenmeden" ülkede kalıcı istikararın sağlanmasının mümkün olmadığını belirttiği hatırlatıldı. 
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Rusya, Ukrayna'daki tüm siyasi bölgesel güçler arasındaki ulusal diyaloğun başlamasını sağlayacak uluslararası iş birliği kurulması teklifini yeniliyor. 21 Şubat'ta Ukrayna'daki krizi çözmek için imzalanan anlaşmanın şartlarında, Batılı partlerimizle iş birliğine hazırız"
 
Öte yandan, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Ukrayna'da "Federasyon sistemine geçmeden" istikrarın sağlanamayacağını öne sürdü. 
 
Rusya-24 haber kanalının canlı yayınına konuk olan Puşkov, "Donetsk ve diğer Doğu Ukrayna şehirlerinde yaşanan gelişmeler, federasyonlaşma olmadan bu ülkede istikrarın mümkün olmayacağını gösteriyor. Üstelik Kiev'e para desteği olmayan bir dönemde" ifadesini kullandı.