BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan baz istasyonu sorusu!

Körfez’de çocuk parkının içine kurulan baz istasyonu TBMM’ye taşındı.

Abone ol

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde Yarımca Atalar Mahallesi’ndeki sahil şeridinde, iskele karşısında bulunan çocuk parkının içine baz istasyonu kuruldu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan, konu ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle ayrı ayrı soru önergesi verdi.

Önergesinde; Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde Yarımca Atalar Mahallesi’ndeki sahil şeridinde, iskele karşısında bulunan çocuk parkının içine Nisan ayının sonunda birkaç günlük çalışma ile baz istasyonu kurulduğunu, bir GSM firmasının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı izinle kurduğu belirtilen baz istasyonunun, çevrede oturan vatandaşlar arasında rahatsızlık yarattığını ifade eden Türkkan, çocuk parkının içine kamufle edilmiş şekilde yerleştirilen baz istasyonunun büyük tehlike oluşturarak burada oynayan çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

BAZ İSTASYONU İÇİN ÇOCUKLARIN OYNADIĞI ALAN ÖZELLİKLE Mİ SEÇİLDİ?

İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a ayrı ayrı, Körfez İlçesi’nde Yarımca Atalar Mahallesi’ndeki sahil şeridinde, iskele karşısında bulunan çocuk parkının içine baz istasyonu kurulmasının gerekçesinin ne olduğunu soran Türkkan, baz istasyonu için çocukların oynadığı bu alan özellikle mi seçilmiştir sorusunu yöneltti.

BAZ İSTASYONU MU ORADAN KALDIRILACAK ÇOCUK PARKI MI?

Önergesinde çocuk parkının içine baz istasyonu kurularak çocukların sağlığı neden tehlikeye atılmıştır diye de soran Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sağlığını tehdit edecek bir anlayış içerisine girmesi ne ile açıklanabilir sorusuna da yanıt istedi.

MHP’li vekil, semt sakinlerinin ve velilerin şikayet ve isteklerine de önergesinde yer verdi. Buradan ya baz istasyonunun, ya da çocuk parkının kaldırılmasının istendiğini belirten Türkkan, bu konuda bir adım atılıp atılmayacağı konusunda da açıklama istedi.