BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan Arınç-Başbakan yorumu!

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki buzlar henüz erimemişken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sosyal medya üzerinden durumu değerlendirdi.

Abone ol

“Kendinden olmayan vatandaşları 'düşman' gören bir zihniyet, Başbakan değil ,olsa olsa 'Faşist Diktatör' olur.” diyen Türkkan, Başbakan Erdoğan’ın Başbakan Yardımcısı Arınç ile bu saate kadar görüşmemesini de şu sözlerle yorumladı:

“Erdoğan'ın, üzerinden bu kadar gün geçmesine rağmen hala Arınç ile görüşmemesinin siyasi literatürdeki karşılığı: "İstifa et..!" demektir.

Türkkan, Arınç’ın yurt dışına gitme hazırlığı içinde olduğunu ifade etti:

“Peki Arınç bu gelişmeler karşısında ne yapmakta derseniz, Amerika'ya, daha doğrusu Pensilvanya'ya gitme hazırlığı yapıyor.”

“Herhangi bir Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ile Başbakan arasında benzeri bir gerilim olsa, Başbakan ertesi gün görevinden alırdı yardımcısını” diyen Türkkan, ancak Başbakan’ın Arınç’ı görevden alamayacağını söyledi:

“Başbakan Erdoğan, Arınç'ı görevden alabilir mi derseniz, cevabım; kesinlikle hayır olur. Arınç'ın özgül ağırlığı, oturduğu koltuğun üzerinde.”

MHP’li Türkkan, Başbakan’ın Arınç’ı görevden alamama nedenini Cumhurbaşkanlığı hesaplarına bağladı:

“Cumhurbaşkanlığı hesaplarının her gün yeni baştan yapıldığı bugünlerde, Başbakan Erdoğan'ın Arınç'ı görevden alacak kudreti yok.”

AKP’nin kuruluş yıllarını hatırlatan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, şu anki durumun Başbakan Erdoğan açısından ilk günlerdeki gibi olmadığını söyledi:

“Dört kişi çıktılar yola. İlk taca atılan Abdüllatif Şener oldu. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasındaki ilişki boyutunun ne hale geldiği herkesçe malum. Son halka da Arınç idi. Başbakan, tavrı ile Arınç'a; "Git.!." diyor.

Türkkan, Başbakan Erdoğan’ın kendisinin partisine ve ülkeye verdiği zararın telafi edilemeyecek boyutta olduğuna vurgu yaptı.

“Erdoğan’daki megalomania, partisini paramparça edeceği gibi, ülkeye verdiği zararlar, onlarca yıl telafi edilemeyecek boyutta.”