BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeyi çıldırtacak itiraflar!

PKK'nın komutanı Aktütün saldırısını değerlendirdi. İtiraflara insanın kanını donduracak cinsten. Bakın akılalmaz itiraflar neler?

Abone ol

Uzun yıllar terör örgütü PKK’da ‘komutanlık’ yapmış eski bir terörist baskınlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Müsaade olmazsa ne Dağlıca ne Aktütün baskınları gerçekleşirdi. Saldırıyı 350 kişilik PKK grubunun gerçekleştirdiği hikâyesi tam bir yalandır. PKK Aktütün’e saldırmak için 350 militanını bir noktaya yığmaz. En fazla 50-60 kadar kişi bu baskını yapmıştır.

8 yıl terör örgütünün saflarında kalan ve daha sonra pişman olup PKK'dan kaçıp teslim olan eski terörist şunları söyledi:

BASKIN ÖNCESİ YAPILAN HAZIRLIK

Böylesine büyük baskınlar için iyi bir hazırlık ve taktik belirlenir. Araziye yabancılık çekmeleri mevzu bahis olamaz. Bulunduğu kamptan baskın yapacağı noktaya olan yürüme mesafesini tam teçhizatlı, yağmuru, sisi, karı hesap ederek planlar. Bunun için duruma göre fizibilite çalışması bir ay sürebilir. Ama Aktütün için en fazla 15 ila 18 gün arasında bir plan yapılmıştır. İki gün de vuruş ve kaçış hesaplanmıştır.

ASKERİN ELİNDE OLMAYAN HARİTALAR PKK'NIN ELİNDE

Askerin elinde olmayan haritalar var. Bütün karakolların yüzölçümü bilinir. Hatta bir karakolda kaç kişi kalır, izin günleri, teskerecilerin durumu, yeni gelen askerlerin sayısı dahi bilinir.

PKK ‘DERİN İSTİHBARAT’ ALIYOR 

Örgüt bu bilgileri kendi elemanlarından, bazen koruculardan bazen de ‘derin istihbarat’ dedikleri resmî görevlilerden alırlar. Uyuşturucu ticaretindeki rant ve kaçakçılıktaki gelir devreye giriyor. Bazen de çift taraflı çalışan ‘ajanlar’ var. Biz bazen aynı çayın karşı taraflarından geçerdik ve birbirimize ateş etmezdik. Bunun izahını ben yapamam.

PKK BİRİLERİ MÜSAADE ETMEDEN BU BASKINLARI YAPACAK GÜÇTE DEĞİL

Aktütün saldırısı için PKK’lılar Hakurk veya başka kamptan gelmemiştir. Onlar Mezi-Basyan ve Avaşin’deki kamplardan gelmiştir. Burada irili ufaklı yaklaşık 15 kamp alanı bulunuyor ve çoğu yerin altındadır. Türkiye’ye uzaklığı da 12 kilometredir. PKK saldırı yapacağı noktaya katır sırtında silah taşımaz. O katırlar hedef şaşırtmak içindir. Onlar önceden oraya yerleştirilmiş olan silahlardır. Şunu kesin olarak biliyorum ki, PKK böylesine baskınları yapacak güçte değil. Eğer birileri müsaade etmiyorsa. Müsaade olmazsa ne Dağlıca ne Aktütün baskınları gerçekleşirdi. Saldırıyı 350 kişilik PKK grubunun gerçekleştirdiği hikâyesi tam bir yalandır. PKK Aktütün’e saldırmak için 350 militanını bir noktaya yığmaz. En fazla 50-60 kadar kişi bu baskını yapmıştır. Bunlar da beraber değil en az biri komutan sekizerli en fazla da biri komutan on beşerli gruplar hâlinde hareket etmişlerdir. Hava baskınlarından hedef şaşırtmak için grupların sayısı 3’e 5’e de düşüyor. Katırlar da yine hedef şaşırtmak, uçakları aldatmak için burada kullanılıyor.

EYLEMLER NEDEN YAPILDI?

Bunun birçok nedeni olabilir. Biz Türkiye’nin iç gündemine dair eylemler yapardık. Gündemi değiştirirdik. Talimat gelirdi, biz de yapardık. Bunların ne manaya geldiğini ben sonradan öğrendim. Militanlar ve komutanlar bunu hesap etmez, soru soramazlar zaten. Ancak baştaki büyüklerin hesabı her zaman vardır. ‘PKK, Aktütün’ü basarak yerel seçimler için tabanını hareketlendirmek istiyor’ yorumu çok yersiz olur. Bunun için şehirde kitle gösterileri yeterlidir. Zaten seçim öncesinde Nevruz etkinlikleri tabanı uyandırmak için yeter. DTP’nin kapatılması PKK’nın işine gelir; ancak partinin kapanmasını kolaylaştırmak için de böyle eylem yapmaz. Bu konular için başka zamanlar ve eylem türleri var.

TÜRKİYE DERİN DEVLETİ TEMİZLEMEZSE PKK BİTMEZ

Sadece şunu söyleyebilirim; Türkiye ‘derin devletini’ temizlemezse PKK sorunu bitmez. Birileri ülkede kaos istiyor. Bunun için en diri olan PKK’yı kullanıyor. Yarın şehir patlamalarının olmayacağını kim hesap edebilir. Ama mutlaka başka yan sebepler vardır. Ben başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Kaynak: Aksiyon