BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,34
HABER /  DÜNYA

Türkiye’yi Brezilya’da temsil edecekler

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’na gitmesi kesinleşen 31 takım belli oldu. Brezilya’ya son vizeyi alan takım ise bu gec...

Abone ol

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’na gitmesi kesinleşen 31 takım belli oldu. Brezilya’ya son vizeyi alan takım ise bu gece oynanacak olan Uruguay-Ürdün karşılaşmasından sonra belli olacak.
Türkiye A Milli Futbol Takımı Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için D Grubu’nda Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra ile mücadele etmişti. Grup liderliğinden oldukça uzaklaşan ay-yıldızlılar, Fatih Terim’in Milli Takım’ın başına gelmesi ile Andorra, Romanya ve Estonya’yı mağlup ederek play-off umutlarını grubun son karşılaşması olan Hollanda mücadelesine taşımıştı. Milliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kaybederek 2014 Dünya Kupası finallerine katılma vizesini alamadı.

TÜRKİYE’Yİ YABANCILAR TEMSİL EDECEK
Türkiye’nin turnuvada yer alamamasına rağmen, Türk takımlarında forma giyen birçok yabancı futbolcu, ülkelerinin milli takımlarıyla Türkiye’yi de temsil edecek. Teknik heyetler kadrolarda herhangi bir değişikliğe gitmezlerse, Brezilya’da Türkiye liglerinden 23 futbolcu ülkelerinin milli takım kadrolarında yer alacak.
Türkiye’de futbol hayatlarını sürdüren 5 Fildişi Sahilli futbolcu, milli takımlarının kadrosunda da yer alıyor. Galatasaray forması giyen Didier Drogba, Trabzonsporlu futbolcular Didier Zokora ve Sol Bamba, Gençlerbirliği’nden Jean Jacques Gosso ve Çaykur Rizespor’dan Ousmane Diarrassouba Brezilya’daki büyük organizasyonda forma giymek için hazır bekleyecekler.
Portekiz Milli Takımı’nda ise Türkiye’den 4 futbolcu yer alıyor. Beşiktaş’tan Hugo Almeida, Fenerbahçe’den Bruno Alves ve Raul Meireles, İsveç ile oynanan play-off rövanş mücadelesinde ilk 11’de başlayan tecrübeli isimler. Galatasaraylı Bruma ise forma şansı bekleyen genç yetenekler arasında yer alıyor.
Kamerun Milli Takımı’nın kadrosuna bakıldığında ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçeli 3 futbolcunun bulunduğu görülüyor. Galatasaraylı Danny ve Chedjou ile Fenerbahçeli Pierre Webo’nun yanı sıra Torku Konyaspor’da mücadele eden Charles Itandje de revizyon olmaması halinde Kamerun’un başarısı için ter dökecekler.
Son Dünya Kupası’nın finalisti olan Hollanda’nın kadrosunda Türkiye’de forma giyen iki yıldız isim dikkat çekiyor. Fenerbahçeli Dirk Kuyt ve Galatasaraylı Wesley Sneijder, portakalların yeniden final oynaması için 2 önemli kozu durumunda.
Dünya Kupası vizesi almayı başaran Bosna Hersek’ten 3 ve Nijerya’dan ise iki futbolcu Brezilya’ya çağrılmayı bekleyecek. Bosna Hersek’te, Kayseri Erciyesspor’dan Ibricic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Edin Visca ve Gaziantepspor’dan Medunjanin, Nijerya’da ise Fenerbahçe’den Emmanuel Emenike ve Çaykur Rizespor’dan Godfrey Itama Oboabona muhtemel Brezilya yolcuları arasında.
Türkiye’de futbol yaşantısını sürdürüp, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ülkelerinin milli takımlarında mücadele etmeleri muhtemel olan diğer futbolcular ise şöyle: Eskişehirspor’dan Jerry Akaminko (Gana), Torku Konyaspor’dan Teofonis Gekas (Yunanistan), Fethiyespor’dan Sammy Ndjock (Kamerun)
Play-off’taki ilk maçta Ürdün’ü 5-0 yenerek Brezilya biletini büyük ölçüde garantileyen Uruguay’da ise Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile bir dönem Fenerbahçe forması giyen Lugano, Dünya Kupası heyecanı yaşayacak futbolcular arasında yer alıyor.

TÜRK ASILLI FUTBOLCULAR DA BREZİLYA YOLCUSU
Öte yandan Almanya Milli Takımı ile Brezilya’ya gitmesi muhtemel olan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Serdar Taşçı’nın yanı sıra, İsviçre Milli Takımı forması giyen Eren Derdiyok ve Gökhan İnler de 2014 FIFA Dünya Kupası’nda boy gösterecek futbolcular arasında bulunuyor.
(İHA)