BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi bekleyen tehlike!

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Türkiye'nin karşılaşacağı tehlikeyi açıkladı

Abone ol

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt'a göre, borsada kaybedenler ve kredi kart mağdurlarının ardından Türkiye şu anda başka bir tehlikeyle karşı karşıya...

Ziya Akkurt, ihtiyaç kredilerindeki artışa dikkat çekerek, şu anda Türk ekonomisinde tehlikeli bir gidişatın olduğuna işaret etti. Vodafone Türkiye’nin desteğiyle bankaların genel müdürlerini buluşturan CEO Club toplantısında konuşan Akkurt, Türkiye’de 1994 yılında ilk krizin yaşandığında iki sosyal olayın olduğunu ifade etti ve bunlardan birini döviz zedeler, diğerini borsada kaybedenler şeklinde sıraladı.

SOSYAL YARAMIZ

2008 yılına gelindiğinde kredi kartlarının soysal yara olarak ortaya çıktığına işaret eden Akbank Genel Müdürü Akkurt, “Şu anda bir tehlikenin üzerinde oturuyoruz. Türkiye’de zaten yakında bu konularda ben bazı önlemlerin alınmasını bekliyorum. Tüketici kredileri. Hem herkes önümüzdeki 3-4 yılını borca bağladı, hem de hesapsız kitapsız gidildiğine inanıyorum. Orada sıkıntılar var. Tüketici kredileri derken ihtiyaç kredileridir, konut kredilerine dediğim bir şey yok. Ancak, bireysel tarafta borçlanmada biraz yavaşlamamız lazım.” diye konuştu.