BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,37
HABER /  POLİTİKA

Türkiye'ye verilmedi olimpiyat kaybetti

Erdoğan, 25 yeni stat yapılacağını söyleyerek, 2020 Olimpiyatları'nda kaybedenin olimpiyatlar olduğunu ifade etti.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 213 adet spor tesisinin toplu açılış ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı. Video konferansla 5 farklı ile bağlanan Başbakan, spor tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Törende Başbakan Erdoğan'a bir de sürpriz yapıldı.
 
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, eski milli kaleci Rüştü Reçber, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Rıdvan Dilmen, İbrahim Kutluay, futbolcu Emre Belözoğlu ve çok sayıda Türkiye'nin farklı illerinden gelen sporcu öğrenciler katıldı.

AÇILIŞTAN RENKLİ DAKİKALAR- FOTOGALERİ 
 
Törende konuşma yapan Başbakan, video konferans ile Ankara, Aksaray, Kilis, Samsun, Şanlıurfa'ya bağlandı. Bu illerdeki spor tesislerini video ile izleyen Başbakan, bölgedeki görevli kişilerle konuşarak kurdeleleri kesmelerini istedi. 10 yıl önce böyle spor salonlarının olmadığının altını çizen Başbakan, "Hayaldi, gerçek oldu" dedi. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Sinan Erdem Spor Salonu'nda kurdele keserek toplu açılış yaptı.
 
ERDOĞAN'DAN 25 STAT MÜJDESİ
 
Türkiye'nin spor alt yapısı hakkında bilgi veren Başbakan, bugüne kadar 789 spor tesisi yapıldığını söyledi. Şu anda 25 yeni stat inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, yüzme havuzu olmayan il kalmasın diyerek bugüne kadar 48 yüzme havuzu yapıldığını ifade etti. Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 150'ye yakın liselerin bahçesinde kapalı spor salonu inşa ettiğini de söyleyen Erdoğan, 15 adet çok üniteli spor salonu yapılacağını müjdeledi.
 
"OLİMPİYATLARA HARCAYACAĞIMIZ PARAYI SPOR TESİSLERİNE AYIRACAĞIZ"
 
2020 Olimpiyatlarına değinen Erdoğan, "2020 Olimpiyatlarını maalesef bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu. Böyle bir olimpiyat İstanbul'a yakışırdı. Dönerken arkadaşlarıma şöyle dedim, bu olimpiyatlara harcayacağımız parayı şimdi tesislerimize ayıralım. İstanbul'da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil, Türkiye'nin dört bir yanında yapılıyormuş gibi yapalım." diye konuştu.
 
213 adet spor tesisinde 3 atletizm pisti, 7 yüzme havuzu, 12 gençlik merkezi, 25 spor tesisi, 63 spor salonu, 103 futbol sahasının olduğu belirtildi.
erdogan.20131101091202.jpg