BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Türkiye’ye sığındı

Suriyeli muhalif kaynaklar, Suriye’nin eski Savunma Bakanı General Ali Habib’in Türkiye’ye sığındığını iddia etti. <br/>Eski Savunma Bakanı ...

Abone ol

Suriyeli muhalif kaynaklar, Suriye’nin eski Savunma Bakanı General Ali Habib’in Türkiye’ye sığındığını iddia etti.
Eski Savunma Bakanı Ali Habib’in muhalefet safına geçmesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı yapılması planlanan darbenin ön hazırlığı olarak görülüyor. Muhalif kaynaklar, Rusya’nın, Habib’in önderliğinde bir geçiş süreci başlatılmasını da içeren bir inisiyatif hazırlığı içinde olduğunu ve bunun ABD’nin askeri operasyonunu engellemek için Cenevre-2 konferansı çerçevesinde Suriye’deki duruma barışçıl bir çözüm olarak sunulacağını iddia ediyor.
Habib’in 2011 yılının Ağustos ayında, muhalefet gösterilerinde güç kullanımı konusunda Esad rejimiyle ters düştüğü, bu yüzden görevinden alındığı bildiriliyor. Habib’in yerine getirilen General Davut Reca, geçtiğimiz yıl bir patlamada hayatını kaybetmişti.
İsrail istihbarat servislerine yakınlığı ile bilinen DebkaFile web sitesi, 2011 yılının Ağustos ayında Habib’in evinde otomatik silahla taranarak öldürüldüğünü iddia etmişti. Bu iddianın ardından, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, Habib’in uzun zamandır hasta olduğunu ve sağlık durumunun son zamanlarda kötüye gittiğini açıklamıştı.
(İHA)