BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  DÜNYA

Gırgırlar 4 gündür siftah yapamadı

Samsun’dan, 1 Eylül itibariyle Karadeniz’e açılan gırgır tekneleri geride kalan 4 günde siftah yapamadı. <br/>Karadeniz’de av yasağının kalk...

Abone ol

Samsun’dan, 1 Eylül itibariyle Karadeniz’e açılan gırgır tekneleri geride kalan 4 günde siftah yapamadı.
Karadeniz’de av yasağının kalkması ile birlikte denize açılan gırgır tekneleri, 4 günden buyana karaya eli boş dönüyor. Hava muhalefeti, deniz suyunun sıcaklığı, avlanacak olan balıkların göç balığı olması ve 24 metre yasağı balıkçıları çaresiz bıraktı.
Malkoçoğlu Balıkçılık 1 Gırgır adlı balıkçı teknesinin kaptanı Cemal Malkoç, 1 Eylül’de başlayan ve sezonun dördüncü gününde, Karadeniz’de bulunan balıkçıların havanın fırtınalı olmasından dolayı beklediği balığı avlayamadığını söyledi. Mazot fiyatlarının da yüksek olması nedeniyle limana demir attıklarını ifade eden Cemal Malkoç, “Umudumuz devam ediyor. Dün itibariyle Gürcistan’dan ülkemiz sınırları içerisine göç balığı olan palamut giriş yaptı. Bu balık sürüsü bizlere bir umut sunarak, aksilik olmazsa 3 gün sonra Samsun kıyısından da geçiş yapacak. Karadeniz’e kıyısı olan illerimizde bulunan balıkçılarımız, hava şartları uygun olduğu sürece balıktan faydalanmaya çalışacak” dedi.
(İHA)