BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak tepkileri Salih Tuna'nın ağzını bozdu!

Yeni Şafak'ın Chomsky röportajı sonrası aldığı tepkileri yorumlayan Salih Tuna sert ifadeler kullandığı yazısında gazetesini savundu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesinin Burcu Bulut imzasıyla yayınlanan Noam Chomsky söyleşisindeki skandalın yankıları sürüyor. Gazetenin kıdemli yazarlarından Salih Tuna, gelen tepkileri yorumladığı yazısında sert ifadeler kullandı.

"BUNLARDAN HER TÜRLÜ PUŞTLUK BEKLENİR!"

Başta Doğan Grubu olmak üzere ana akım medyanın "meslek ahlakı" konusundaki kabarık sabıkasını hatırlatan Salih Tuna "Bunlardan her türlü puştluk beklenir." dedi. Gazetesinin bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu iddia eden Tuna "Yeni Şafak'ı itibarsızlaştırmak alayının boyunu aşar." dedi.

İşte Tuna'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Şimdi kalkmışlar Chomsky söyleşisi üzerinden Yeni Şafak'a lagaluga yapıyorlar.

Söyleşiyi gerçekleştiren Burcu Bulut, Karamehmetler'in Akşam gazetesinden iki-üç yıl önce transfer edilen, yaptığı söyleşilerle gündem oluşturmayı başaran bir arkadaşımız.

Kuşkusuz yaptığı hatanın iler tutar yanı yok.

Nerdeyse Didier Drogba'nın futbolu hakkında bile görüşlerine başvurulan bir düşünürle yaptığı söyleşide böylesi bir hatanın dermeyan olacağını düşünmemesi aslında bu işlerde ne kadar acemi olduğunun da kanıtı.

Ayşe Arman kadar profesyonel olsaydı, 5 tane orta ölçekli filozof bulur, gözlerine bant çeker söyleşi yapardı.

'Ayşe Arman'ın polisleri' kadar laf edebilecek 5 filozof bulmak biraz zor olduğu için mi böyle yaptı bilemiyorum, ama hatasını kabul ediyor, burası önemli.

Yeni Şafak'ın hiçbir dahli olmadığı mahut hatadan ötürü genel yayın yönetmenimiz de özür diledi ve söyleşiyi yayımdan kaldırdı.

Buna rağmen iflah olmaz muhterisler; hasbelkader aydınlar; ölçüsü, izanı, insafı kalmamış zıpçıktı taifesi; çeyrek porsiyon hakikat avcısı şaşkalozlar; 'sonradan görmeler ülkesinin' hafif meşrep uşakları; sefil hazların müptelası ipten kazıktan kurtulmuş darbesevici firariler topyekûn saldırıya geçtiler.

Beyhude kostaklanmasınlar, Yeni Şafak'ı itibarsızlaştırmak alayının boyunu aşar.

Yazının tamamı için