BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Vatan'da 'ulusalcı muhalif' ayıklaması!

Demirören Grubu'nda Milliyet'ten sonra Vatan'a sıçrayan işten çıkartmalarda Can Ataklı'dan sonra "ulusalcı muhalif" bir isim daha kovuldu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Vatan gazetesinde Can Ataklı'dan sonra Mustafa Mutlu'nun da işine son verildi. Gazetenin "ulusalcı muhalif" kalemleri arasında sayılan Mutlu, kovulma kararının gazetenin yayın yönetmeni İsmail Yuvacan tarafından tebliğ edildiğini açıkladı.

Vatan yönetiminin kararını Halk TV'ye değerlendiren Mustafa Mutlu "dik durduğum için kovuldum" dedi. Mutlu, Vatan Gazetesi’nde 10 yılı aşkın süredir köşe yazarlığı yapıyordu.

Mustafa Mutlu şunları söyledi:

"Bugün Altınoluk'ta CHP Grup Başkanvekil Muharrem İnce ile beraberdik. Muhalif kalemlerin başına gelen olayı bende bekliyordum. 30 yıllık gazeteciyim hiç bir zaman meslek ilkelerinden şaşmadım. Geri dönüp baktığımda bununla gurur duyarım. Gazeteci gibi mütevazi yaşadım. Halkın nabzının attığı yerlerde olmaya çalıştım. Kamuoyunun verdiği destek için teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı gördüm. Yazılarımı duvara da olsa yazacağım, internetten paylaşacağız sesimizi yine duyuracağız.

İşten atıldım diye mesleğime küsmeyeceğim, bulduğum her yerde yazacağım. Gazetecilikten başka hiçbir iş yapmadım, yapmayacağım.

Akşamüstü Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (İsmail Turgut Yuvacan) aradı bana tebligatı yaptı. Benim de öyle haberim oldu. Olay çok taze. Şu an plan program yapacak konumda değilim.

Ben mesleğime ihanet ettiğim için değil, dik durduğum için kovuldum"

SON YAZISINDA YİĞİT BULUT'U HEDEF ALMIŞTI

Mutlu'nun Vatan'daki son yazısında Başbakan danışmanlarından Yiğit Bulut'u hedef alması da bazı iddialara neden oldu.

MUSTAFA MUTLU KİMDİR?

9 Şubat 1961’de Kırşehir’de doğdu. 1984 yılında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Gazeteciliğe 1982 yılında Türk Haberler Ajansı’nda gece sorumlusu olarak başladı. 1984’te Dünya gazetesine haber müdürü olarak geçti. 1986-1996 yılları arasında bu gazetenin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 1996’da Sabah Grubu’na geçerek, bir ekonomi gazetesi olan Liberal Bakış’ı çıkardı. 1998’de Türkiye’nin ilk ekonomi haber kanalı olan KanalE’nin genel yayın müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Star gazetesinin kuruluşunda ekonomi müdürü ve yazar olarak görev aldı. 1999 yılında ekonomi müdürlüğünü bırakarak görevini yazar olarak sürdürdü. Basın Yayın Genel Müdürlüğü Basın Kartları Komisyonu’nda görev aldı.1999 ve 2003 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2004 yılında ise Radyo Televizyon Gazetecileri tarafından “Yılın Gazetecisi” ödülüne değer bulundu. 2004 yılından bu yana Vatan Gazetesi'nde yazan Mutlu'nun üç kitabı var: "Rica Etsem Saçımı Okşar Mısınız?", "Sonra Hayat Yeniden Başlar" ve "Maratonda Sona Doğru... "