BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye'nin uzay ekibi işbaşında

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay, yerli haberleşme uydusu için önemli adımlar atıldığını, bu yolda önemli mesafelerin katedildiğini, açıkladı.

Abone ol
Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında aldığı kararla uydu teknoloji transferi için Fransa'ya ve Japonya'ya gönderilen 22 Türk mühendis, yerli uydu tasarımı ve üretimine öncülük edecek.

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te aldığı karar doğrultusunda, uydu teknoloji transferi için önce Fransa'ya ardından Japonya'ya gönderilen 22 Türk mühendis yerli uydu tasarımı ve üretimine öncülük edecek.

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay, yerli haberleşme uydusu imal etmenin uzun soluklu bir çalışma olduğunu, bu konuda girişimde bulunabilmek için öncelikle yörünge haklarının geniş olması gerektiğini söyledi.

KENDİMİZE AİT HABERLEŞME UYDUSU 

10 yıllık planın önemli bir kısmı da bu alanda yetişmiş insan gücü, insan kaynağı oluşturmak olduğunu dile getiren Dalbay, ''Teknoloji transfer programı bittikten sonra Türkiye'ye dönen mühendislerle yerli haberleşme uydusu yapabilme ve kendimize ait özgün bir haberleşme uydusu tasarlayabilme çalışmasına başladık. Bunda önemli bir mesafe katettik'' diye konuştu.

JAPONYA'YA GÖNDERİME DEVAM EDİLECEK 

Özkan Dalbay, Türkiye'ye dönen 8 mühendisin de Japonya'daki uyduların üretiminde görev aldığını, önümüzdeki günlerde 7 kişiyi daha Japonyaya göndereceklerini söyledi.

Dalbay, Japonya'daki toplam 15 kişilik ekibin daha sonra Türkiye'de 2013 yılında hizmete girecek olan Uydu Üretim Merkezi'nde fiilen görev alacağını bildirdi.