BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

Türkiye’nin kredi notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi görünümünü durağandan negatife düşürdü. <br/>Uluslararası Kredi derecelendirme kuru...

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi görünümünü durağandan negatife düşürdü.
Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye’nin kredi notunun görünümünü durağandan negatife çevirdi. Yapılan açıklamada Türkiye’nin Baa3 seviyesindeki devlet tahvili notu ise mevcut seviyesinde onaylandı.
Açıklamada Moody’s’in görünümü değiştirme kararında etkili olan unsurlar söyle açıklandı: "Yerli ve yabancı yatırımcının güvenini etkileyen artan siyasi belirsizlik ve dünyada azalan likidite, ülkenin dış finansman pozisyonu üzerinde baskı oluşturuyor.
Bu bağlamda GSYH artışının kısa vadeli görünümündeki yavaşlama, orta vadeli büyüme trendine yönelik belirsizliklerin büyümeyi güçlendirecek reformların azalması ihtimaline bağlı olarak artması ve içerideki politik karmaşanın siyasi ortamı daha belirsiz hale getirmesi"
Moody’s Türkiye’nin Baa3 seviyesindeki notunun onaylanmasını ise şu nedenlere bağladı; Hükümetin güçlü mali ölçütleri, ki bunlar son yıllarda borçların GSYH’ye oranını düşürdü, borçların içindeki döviz borçlarının ağırlığının azalması ve borçların vade yapısının uzaması. Türkiye ekonomisinde yaşanan güçlenme, özellikle büyüklük, varlıklılık ve ekonomik çeşitlenme konusundaki gelişmeler, ki bunlar aynı kategorideki diğer ülkelere kıyasla daha güçlü durumda.
(İHA)