BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin ilk uçak gemisine CHP'den şok tepki!

TÜRKİYE’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuğgeneral İhsan Bülbül, İspanya’nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak uçak gemisiyle bir seferde 700 kişilik amfibi bir taburun istenilen bölgeye intikal ettirilebileceğini söyledi.

Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyona bilgi veren Tuğgeneral İhsan Bülbül, uçakların iniş ve kalkıp yapabileceği geminin, helikopter ve tank taşıyabileceğini söyledi.

Deniz Kurmay Albay İmran Alparslan Demirbilek de geminin insani yardım kapsamında da kullanılabileceğini ve kapalı, açık bölgelerinde konteynırların konulabileceğini söyledi. Gemide bir de ameliyathane bulunduğunu söyleyen Demirbilek, "Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere yardım etmemiz gerektiği durumda biz bu gemiyi kullanabileceğiz” bilgisini verdi.

CHP'DEN SKANDAL TEPKİ!

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu gemiyle Hint ve Atlantik okyanuslarına kadar ulaşan binlerce kilometre öteye tabur düzeyinde asker sevk edilip amfibi harekâtlar yapılabileceğini savundu. Salıcı, “Uçak gemileri denizaşırı operasyonlarda kullanılır. Türkiye neden uçak gemisine ihtiyaç duyuyor? Denizaşırı operasyonlara girişme niyeti mi var?” sorusunu yöneltti.

CHP'Lİ VEKİLE CEVAP

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili Ümit Yardım “Başka ülkelerin dış politika, askeri vizyonlarında uçak gemisinin yeri ne ise çok daha fazla ölçüde bizim için de gereklidir” dedi. Kurmay Albay Demirbilek de, “Dünya yavaş yavaş bu gemilere geçiyor büyük ülkeler, konseptler değişiyor” dedi.