BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  DÜNYA

Fransa seçim sonuçları Macron mu Le Pen mi kim kazandı?

FRANSA cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oldu. Aşırı sağcı Le Pen, seçim yenilgisini kabul etti ve Emmanuel Macron'u arayarak tebrik etti. Fransa seçimini kazanan isim eşi anneşi yaşında olan Macron oldu.

Abone ol

Fransa’da dün ikinci turu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sandıktan yüzde 65,1 oyla Emmanuel Macron önde çıkarak yeni cumhurbaşkanı oldu. Aşırı sağcı Le Pen yenilgiyi kabul ederek Macron'u tebrik etti.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre yeni cumhurbaşkanı, En Marche (Yürüyüş) hareketinin lideri 39 yaşındaki Emmanuel Macron oldu.

Sonuçların açıklanmasından sonra ellerinde Fransa bayrağı ile Yürüyüş hareketinin renklerini taşıyan Macron taraftarları, kutlamaların yapılacağı Louvre Müzesi’nin önünde yer alan meydanı doldurdu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON HENÜZ 39 YAŞINDA

FRANSA’DA AŞIRI SAĞ, TARİHİN EN YÜKSEK OY ORANINA ULAŞTI

İkinci turda Macron’un rakibi aşırı sağ Marine Le Pen’e verilen oylar ise yüzde 34,9'da kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Le Pen’in aldığı oy oranı ise aşırı sağın elde ettiği en yüksek oy oldu.

TARİHİN EN DÜŞÜK İKİNCİ KATILIMI

Seçimlere katılım oranı yüzde 74de kaldı. Bu oran 1969 yılındaki ikinci tur seçimlerinden sonraki en düşük katılımlı seçim olarak kayıtlara geçti. 2012 yılında ikinci tur seçimlerine katılım oranı yüzde 80 olarak gerçekleşmişti.

Emmanuel Macron'un eşi olay! Karısını gören annesi sanıyor

 MACRON'DAN İLK AÇIKLAMA
Macron, sandık çıkış anketlerinde cumhurbaşkanlığını kazandığının açıklanmasının ardından zafer konuşması yaptı.

Fransa'nın bölünmüş olduğunu bildiğini ifade eden Macron, bu konudaki kızgınlığı, endişeyi ve şüpheyi anladığını ifade etti. Macron, "Bizi bölen şeylere karşı mücadele edeceğim." ifadesini kullandı.

Fransa tarihinde yeni bir sayfanın açıldığını vurgulayan Macron, bundan sonra da Fransa ve Avrupa'yı savunmaya devam edeceğini kaydetti.

Macron, terörizmle de sonuna kadar savaşacağını vurgulayarak, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a da desteğinden dolayı teşekkür etti.