BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.396,00
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin gözü bu utanç davasında

Bahçelievler'deki yetiştirme yurdundan kaçan 15 yaşındaki D.M'ye cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 9 kişinin yargılanmasına başlandı

Abone ol

Mardin'de 13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğraya N.Ç skandalının bir benzeri de İstanbul'da yaşandı.

İstanbul'da yurttan kaçan 15 yaşındaki kıza tecavüz iddiası ile tutuklanan 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

Zanlılardan bazıları suçlamaları kabul etmezken tahliyelerini talep etti.

screen-shot-2012-10-19-at-3.43.05-pm.pngD.M'nin nüfusa kayıtlı olduğu yaşında ve suç vasfında değişiklik bulunması ihtimali dikkate alınarak, tutuklu bulunan 9 sanığın tahliyesine karar verildi. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Sezer Ertemel, Cesur Kılıç, Nurettin Baştuğ, Recai Bingöl, Ali Koca, Gülali Tunç, Tufan Saraç, Sezgin Çelik ve Dursun Beyazay ile tarafların avukatları hazır bulundu. Mağdur D.M ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Recai Bingöl, iddianamede adı geçen Gözde Nur Yıldırım'ı tanıdığını, kendisine para karşılığında D.M. ile birlikte olup olmak istemediğini sorduğunu belirtti.

KİMLİĞİN SAHTE OLDUĞUNU POLİSTEN ÖĞRENDİM

Bingöl, D.M'nin yaşını sorduğunu söyleyerek, ''Bana D.M'nin yaşının büyük olduğunu söyleyip bir kimlik gösterdiler. Olay ortaya çıkınca kimliğin sahte olduğunu ben polisten öğrendim. 150 lira para vererek bu kişiyle birlikte oldum'' dedi.

Sanık Nurettin Bağtuğ ise D.M'yi tanımadığını, mağdur ile para karşılığı birlikte olmadığını ifade etti.

Savunmasını yapan Tufan Saraç da D.M'yi Sultanahmet'teki bir arkadaşının restoranına götürdüğünü, yaşının 18 olduğunu söyleyen D.M'nin daha sonra da kendisinden 5-10 lira para istediğini, para vermeyince kendisini tehdit ettiğini dile getirerek, aralarında herhangi bir ilişkinin olmadığını, kendisine kızgınlığından iftira atmış olabileceğini belirtti.

Diğer sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, mağdur D.M'nin aile nüfus tablosu incelendiğinde, nüfusa kayıtlı doğum tarihinden yaklaşık 12 yıl sonra tescil edildiğinin görüldüğünü, D.M'nin nüfusa kayıtlı olduğu yaşında ve suç vasfında değişiklik bulunması ihtimali dikkate alınarak tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Duruşmaya gelmeyen mağdur D.M'nin zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, mağdurun yaş tespiti yapılması için tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Bahçelievler Kız Yetiştirme Yurdunda kalan 15 yaşındaki D.M'nin 2 arkadaşı ile yurttan kaçtığı, daha önce aynı yerde kalan Gözde Nur Yıldırım'ın evine gittiği anlatıldı.

İddianamede, Yıldırım'ın teşviki ile D.M'nin daha önce tanımadığı 9 sanık tarafından cinsel istismara maruz kaldığı belirtildi.

İddianamede, sanıklar Nurettin Baştuğ, Dursun Beyazay, Ali Koca, Recai Bingöl, Cesur Kılıç, Sezgin Çelik, Tufan Saraç, Gülali Tunç ve Sezer Ertemel hakkında ''mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismarı'', ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'' suçlarından 18 yıl 3 aydan 24 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.