BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,16
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'nin geleceği ile ilgili korkutan rapor

Türkiye'nin büyüme hedefleriyle ilgili BETAM'ın analizine göre 2014'ün son çeyreğinde büyümenin üçüncü çeyreğin altında kalması bekleniyor.

Abone ol

Hükümetin revize ettiği Orta Vadeli Proğram (OVP) hedeflerine göre Türkiye 2014 yılında yüzde 3,3 büyüyecek. TÜİK'in mart sonunda açıklayacağı yeni rakamlara göre milli gelir de değişecek.

OECD'NİN ARDINDAN İKİNCİ RAPOR

Hükümetin 3,3 olarak belirlediği büyüme beklentisine OECD'nin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nden de (BETAM) muhalefet şerhi geldi.

BETAM'IN RAPORUNDAKİ KRİTİK BİLGİLER

BETAM'ın raporunda ekonominin hedeflenen düzeyde büyümeyeceğinin sinyallerinin geldiğinin altı çizildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi'nin kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 oranında azaldığı belirtilerek, ihracat miktar endeksinin yüzde 3,1 azalma gösterdiğine dikkat çekildi.

TOPARLANMA YOK

Kasım ayında sanayi üretimi ve ihracat endekslerinde beklenen toparlanma gelmediğine vurgu yapılan raporda, tüketici güven endeksinin ise kasım ve aralık aylarının hepsinde düşüş kaydettiği vurgulandı.

SON ÇEYREKTE YÜZDE 1,5 BÜYÜME BEKLENİYOR

Raporda ayrıca, "İki ay üst üste azalan sanayi üretimi ve zayıflayan ihracat son çeyrekte ekonominin bir önceki çeyreğe kıyasla küçülebileceği sinyalini verdi. Çeyrekte büyüme tahminimizi yüzde 1,5'a revize ediyoruz" denildi.

Kaynak:Sözcü