BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar trafiğinin bir günlük faturası

İstanbul'da kar trafiği kabusa çevirdi Kar esaretinden dolayı trafikte 186 milyon TL'nin buhar oldu.

Abone ol

İstanbul'da hava durumu daha yoğun bir kar yağışıyla gitgide kötüleşiyor İstanbul'da kar yağışından en çok etkilenen ise trafik olduU laşım resmen durdu Milyonlarca kişi yolda kaldı İstanbul'daki ana yollarda trafik kilitlendi ve yolcular saatlerce trafikte kaldı.

KAR ESARETİ TRAFİĞİ VURDU

Karın faturası ise yine araç sahiplerine çıktı. Yapılan hesaplamalara göre kar esaretinin bir gecelik faturası 186 milyon TL'ye ulaştı.

Trafikten kurtulmak isteyenler akıllı telefonlardaki trafik durumu uygulamalarına sarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 'Cep trafik', arama motoru Yandex'in Trafik servisi ve yerli yazılım şirketi Başarsoft'un BaşarTrafik gibi uygulamalar kar esaretinde en çok kullanılan akıllı telefon servisleri arasında yer aldı. Milyonlarca kişi bu uygulamalar aracılığıyla yol durumunu kontrol etti.

12 AYIN EN YÜKSEK TRAFİK SORUNU YAŞANDI!

Yandex Trafik Bilgi Ajansı ve Başarsoft'un verilerine göre önceki gece İstanbul'da son 12 ayın en fazla trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul'daki trafik öğleden sonra 15.45'te başladı ve gece 2.00'a kadar sürdü. Başka bir deyişle 10 saat 15 dakika boyunca İstanbul trafiği kitlendi. Trafik yoğunluğundaki araç konvoyları ise 13 kilometreyi aştı. En uzun araç konvoyu TEM otoyolu Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yaşandı. Oluşan bu trafik yoğunluğu sonucunda 13.3 kilometrelik araç konvoyu oluştu. Söz konusu yoğunluk gece 1.15'te son buldu ve yaklaşık 7 saatte geçilebildi. Buna ek olarak Maslak ile Kozyatağı arası yaklaşık 5 saat, Bakırköy ile Mecidiyeköy arası da yaklaşık 3 saat sürdü.

KARIN MALİYETİ 186 MİLYON TL

2014 sonu itibariyle İstanbul'da yaklaşık 3.2 milyon araç bulunuyor. Yapılan hesaplamalara göre İstanbul yollarındaki bir araç yaklaşık günde 45 dakika trafikte kalıyor. Trafikte geçirilen bu zamandan dolayı yılda toplam 7.6 milyar TL buhar oluyor. İstanbul'daki trafiğin günlük maliyeti ise yaklaşık 20.8 milyon TL. Önceki gün yaşanan rekor trafik yoğunluğuyla araçların 7 saat trafikte kaldığı hesaba katılırsa, kar esaretinin 186 milyon TL'ye mal olduğu ortaya çıkıyor.

DÜN GECE D-100 KARAYOLUNA YÜKSEK GERİLİM HATTI DÜŞTÜ-PLAYER'A TIKLAYIN