BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'nin en büyük havalimanı projesine büyük talip!

Vialand ve Venezia projeleri ile adından söz ettiren Gürsoy Yatırım Holding bu sefer de 3. Havalimanı için Outlet AVM projesine talip oldu.

Abone ol

Türkiye’deki alışveriş merkezlerine farklı bir bakış açısı getiren ve alanında çok farklı projelerle tüketiciyi buluşturan Gürsoy Yatırım Holding’ten bu sefer de 3. Havalimanı için Outlet AVM projesi geliyor.

Gürsoy Yatırım Holding bugüne kadar Vialand ve Venezia projeleri ile adından oldukça söz ettirdi. Her iki proje de kendi içinde özgün ve sektörde diğer AVM’lerden kolayca sıyrılan projeler. 26 Mayıs 2013 yılında tüketicilerle buluşan Vialand 400 milyon Euro’luk bir yatırım.

BİR ÇOK ALANDA ÖDÜL ALDI

Vialand, Dünya’da ve Türkiye’de bir tema parkı, alışveriş merkezi ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi. Üst üste aldığı uluslararası ödüllerle Vialand, International Council of Shopping Centers (ICSC)’de "Avrupa'nın En Özellikli Perakende Projesi" kategorisinde jüri özel ödülünü kazandı, Avrupa’daki 800 Tema Park arasından “2015 Yılının En İyi 5’inci Tema Parkı” seçildi ve Superbrands 2015’de “Türkiye’nin En Genç Süper Markası” ödülünün sahibi oldu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ

Venezia Mega Outlet ise 2015 yazında tüketicilerle buluştu. Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri. Bünyesinde mimarisi, meydanları ve su kanallarıyla Venedik ruhunu birebir yaşayabileceğiniz bir alışveriş merkezi, yaklaşık 2000 adet konut ve yine Venedik mimarisine sahip 30.000 metrekare’lik ofis alanı bulunduruyor. Kiptaş’la ortaklığı olan bu proje için 1,5 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Venezia Mega Outlet Türkiye’deki tek temalı AVM olarak Mapic Awards tarafından Dünya’nın en iyi 3 Outlet’inden biri seçildi.

Gürsoy Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Murat Saraç şu açıklamalarda bulundu:

FARKLILAŞMA PROJELERİNİ GELİŞTİRİYOR

Gürsoy Yatırım Holding hem daha önce yapmış olduğu iki AVM projesi ile hem de bundan sonra yapacağı projelerde perakende sektöründe farklılaşma kavramı üzerine projelerini geliştiriyor. Türkiye’nin en büyük 3.havalimanı içinde talip olan Holding, %95’i tamamlanan yeni havalimanında iddialı bir Outlet AVM yapmanın peşinde.

BİR ÇOK ÜLKEDEN TALEP ALIYORUZ

Biz yaptığımız projelere sadece ticari odaklı bakmıyoruz, hizmet verdiğimiz alanda bir katma değerin peşindeyiz. Türkiye’ye ve Türk insanına hizmette bir yenilik katmanın peşine düştük ve bunu sektörde farklılaşarak yapıyoruz. Temalı AVM’lerle ilgili de uluslararası alanda oldukça yoğun talepler alıyoruz, Cezayir, Cidde, İran Hindistan'dan temalı AVM talepleri alıyoruz. İstanbul yeni havaalanında yapılması düşünülen Outlet AVM ‘ye de talibiz.’