BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  DÜNYA

Büyük saldırı geliyor! Hazırlıklar yapılıyor

Suriye Arap Ordusu (SAA), dün Halep'in doğusuna güçlü bir saldırı başlattı. Geçtiğimiz ay Hama'nın kuzeyinde militanlara ağır kayıplar verdiren ordu şimdi orada da son bir saldırı için hazırlık yapıyor.

Abone ol

Suriye Ordusu'dan gelen son haberlere göre, Ordu, Halep'in doğusundaki Jirah Askeri Hava Üssünün güneybatısında kalan son köyleri hedef alan güçlü bir saldırı başlattı.

Son köyler Suriye Arap Ordusu tarafından ele geçirildiğinde, Jirah Hava Üssü'ndeki atış kontrolü askeri tesisin çevresinde üç farklı yönden kontrol edilebildiği için ordu bunu etkin bir şekilde uygulayabilecek.

Jirah Hava Üssü saldırısı Suriye Arap Ordusu için son derece önemli ve Doğu Halep'teki birincil hedeflerden yalnızca bir aşaması. Latamina, Morek ve Kafr Zita’da yapılan bombardımanın bir kısmı da bölgede böyle kayıt altına alındı.

SON BİR SALDIRI

Bu arada rejime yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ay başlayan saldırılarla birlikte Hama'nın kuzeyinde bulunan militanlara kayıp verdiren birlikler, son bir saldırı için hazırlık yapıyor.

O GRUPLAR ŞAM BÖLGESİNDEN ÇEKİLİYOR

Ayrıca önceki gün ağır bir hava bombardımanı başlatan hava kuvvetleri, bölgedeki Latamina, Morek ve Kafr Zita’yı hedef aldı. Bu saldırı öncesi bölgedeki kaynaklar, Nusra Cephesi ve Ahrar Şam gibi grupların Kuzey Hama cephesinden büyük oranda çekildiğini bildirdi.