BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a tehdit Türkiye'den ayrılırsa geri dönemeyebilir

15 Temmuz darbe girişimini önceden yazan eski Pentagon yetkilisi, Neo-Con yazar Michael Rubin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sosyal medyadan tehdit etti.

Abone ol

Göreve yeni gelen Trump'a "FETÖ'yü iade etmeyin" çağrısı yapan "ABD derin devletinin gazetecisi" olarak bilinen Rubin'den tepki çeken tweet.

ABD gezisine hazırlanan Erdoğan'ı twitter'da etiketleyen Rubin, "Erdoğan'ın Türkiye'den ayrılması şu aşamada riskli olabilir mi? Geri dönememe ihtimali olabilir mi? @RT_Erdogan" yazdı. Rubin'in sözleri Erdoğan'ın gezisine yönelik tehdit olarak yorumlandı.

DARBENİN İLK MESAJI

Michael Rubin, 15 Temmuz darbesinden üç ay önce Türkiye'deki askeri darbenin ilk mesajını verdiği ortaya çıkmıştı.

American Enterprise Institute'de yayınlanan makalesinde Michael Rubin “İddia etmiyorum ama Türkiye'de ordu, Mısır'da Sisi'nin yaptığının benzerini yapabilir, Erdoğan'ın kaya gibi politikası, sert bir kayaya çarparsa kimse şaşırmasın" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN ZİYARETİNİ İPTAL EDERSE BÜYÜK BİR KAYIP OLMAZ

ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass da dün twitter'da "Trump yönetiminin Suriye Kürtlerini silahlandırdığını görmek güzel. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) ziyaretini iptal ederse, otoriter yönetimi ve Suriye'deki yararsız rolü göz önüne alındığında büyük bir kayıp olmaz" mesajı yazmıştı.

İşte Rubin'in tehdit mesajı: