BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  GÜNCEL

Trump ile diplomasiyi bırakın bombalayın

ABD'nin YPG'yi ağır silah verme kararı tepki çekti. Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Trump'a cevap olarak YPG kamplarının bombalanmasını önerdi.

Abone ol

ABD'nin ağır silahlarla YPG'yi donatma kararı kamuoyunu çileden çıkardı. ABD'nin Kürdistan hedefi artık ete kemiğe bürünür hale geldi.

Hakan Fidan, Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'ın ABD'de Suriye ile ilgili görüşmeler yaparken, YPG'ye silah yağdırma kararına onay çıkması bardağı taşıran son damla oldu.

DEAŞ bahanesiyle Türkiye'nin altını oyma girişimleri, köşe yazarlarının da gündeminde. Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, günün en hararetli yazılarından birine imza attı. 

"DİPLOMASİYİ BIRAKIN BOMBALAYIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşmeye atıfta bulunan Zentürk, yazısında "diplomasiyi bırakın bombalayın" diye seslendi.

PKK ve YPG'nin küresel güçlerin desteğiyle askeri-siyas varlığa dönüşmesini Türkiye'nin beka sorunu olarak gördüklerinin altını çizen yazar, "o zaman “milli ve yerli rotamızda” taviz vermeden yürümek zorundayız." ifadelerine yer verdi.

"Bence konuşulacak bi'şey kalmadı" diyen yazar, Fırat'ın doğusuna çekilme sözünün tutulmadığını hatırlatarak, küresel güçlerin PKK'yı güçlendirme çabalarına sessiz kalamayacaklarını yazdı.

Terörle mücadelenin ana alanı artık Irak-Suriye coğrafyası olduğununu belirten Zentürk, yazısını böyle tamamladı:

O SATIH BÜTÜN ORTADOĞU'DUR

"Gazi’nin dediği gibi, “hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır” ve bugün o satıh bütün Ortadoğu’dur... Çünkü bizimle yüzyıllık hesaplaşma içine giren, vatanımızın bekasını hedefleyen güçler ile mücadelede “ileri savunma hatlarımızı” güçlendirmemiz gerekmektedir.

Trump’a açık ve net cevabı söyleyeyim: Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG kamplarının bombalanmasının sürmesidir. Ses çıkardıklarında Amerikalıların üslerine dokunmadığımızı fakat terörle mücadele politikamız çerçevesinde tehdit gördüğümüz tüm unsurlara karşı önlem almamız gerektiğini söylememiz yeterlidir, fazla izahata gerek yok.

BÖLGEDE İKİNCİ İSRAİL

Belli ki, Amerika, İsrail’in de güvenliğini öne çıkararak Suriye topraklarının neredeyse yarısını PKK’ya vermeye, bu terör örgütü üzerinden de bölgede ikinci bir İsrail oluşturmaya çalışıyor.

Bu, ol-ma-ya-cak... İşe, Tel Abyad, Tel Afer, Tel Rifat, tabii ki Münbiç ve hatta Ayn el Arab'dan (Kobani) başlayabiliriz. Girne’ye çıkarken size sorduk mu, laf..."

ABD/PYD'ye karşı çılgın B planı Yeni Şafak'ın tepe ismi ilan etti

ABD'nin YPG'ye hangi silahları vereceği belli oldu