BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD/PYD'ye karşı çılgın B planı Yeni Şafak'ın tepe ismi ilan etti

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD'nin PYD konusunda ikna edilememesi durumunda hükümeti B planını uygulamaya çağırdı.

Abone ol

ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye verdiği sınırsız destek kamuoyunu endişelendiriyor. Her türlü ağır silahlar bu örgüte yağdırılıyor. Sınırımızda ABD askerleri YPG'lilerle devriye nöbetine çıkıyor.

Suriye'de ve Irak'ta yaşananlar ABD yönetiminin niyetini sorgular hale getirdi. İşte bu ortamda Yeni Şafak gazetesinin tepe ismi İbrahim Karagül'den dikkat çeken bir yazı geldi. Bugünkü köşe yazısında bu konuyu ele alan yazar, hükümeti PYD kantonlarına karşı askeri müdahaleye çağırdı.

TÜRKİYE'NİN PARÇALAMA SÜRECİNİN ALTYAPISININ OLUŞTURULMASIDIR

"Bu bir terör meselesi de değildir, bunu da biliyoruz" diyen Karagül, yazısında "Bu, Suriye'nin parçalanması, Suriye üzerinden Türkiye'nin parçalanma sürecinin altyapısının oluşturulmasıdır. Bu coğrafyanın şehir devletlerine, kimlik eksenli bölünmelere hazırlanması projesidir ve bütün bölgeyi tehdit etmektedir. Türkiye kadar S. Arabistan'ı ve İran'ı da parçalayacak bir süreçtir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO ülkesine karşı niyetlerini gizlemeyez hale geldiğini savunan yazar, pazarlığın, tavır almanın  ve ortaklığın anlamının değiştiğini yazdı.

Türkiye'nin terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye ayar verilmesine Türkiye'nin teslim olmayacağını yazan Karagül, "Peki Türkiye'nin “B Planı” var mı?" sorusunu sorduktan sonra yanıtını böyle verdi:

O KORİDOR TÜRKİYE'Yİ KUŞATMA PLANIDIR

"Bildiğim tek bir şey var: O koridor Türkiye'yi kuşatma planıdır. Başarılı olması durumunda etkisi bu yüzyıl boyu devam edecektir. Terör meselesi, PKK meselesi de değildir. Bir harita meselesi, Türkiye'yi boğma meselesidir.

Hiçbir siyasi amaç, ortaklık, ilişki bu tehditten daha ciddi değildir. Hiçbir plan ya da proje, o hesabın üstünde değildir, olamaz. Hiçbir siyasi amaç da o projeyi Türkiye'ye kabul ettiremez. Bunu kabul ettirmeye, normalleştirmeye dönük her girişim bu ülkenin geleceğini tehlikeyle atar.

B PLANI: EN AZ DÖRT BÖLGEDEN TEREDDÜTSÜZ MÜDÜHALE ETMEKTİR

ABD, PKK/PYD konusunda ikna edilemezse geriye tek bir plan kalır. O da Suriye sınırı boyunca en az dört bölgeden tereddütsüz müdahale etmektir.

Bunu çılgın bulanlara tek bir şey söyleyeyim: Türkiye'nin geleceği her şeyin üstündedir. Bedeli ne olursa olsun. Bunu bugün yapmazsak gelecekte hiç yapamayacağız, zorunlu haritaya mahkum olacağız.."

Kandil Mesajları 2017 resimli Berat Kandili güzel sözleri

Berat Kandili okunacak dualar peygamberimizin duası