BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

Serbest geçiş çalışması ne zaman bitecek? Bakan Arslan tarih verdi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 20 Nisan tarihinde başlayan Serbest Geçiş sistemi kurulum ve mevcut gişelerin kaldırılması çalışmalarının bitiş tarihine ilişkin Bakan Arslan'dan son dakika açıklamalar geldi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Serbest geçiş sistemi çalışnalarına ilişkin konuşan Arslan, "En geç 15 Temmuz'da serbest geçiş sistemine geçeceğiz. Köprülerde çift yönlü ücretlendirme olmayacak." dedi.

Wikipedia erişim engeli konusunda da konuşan Arslan, "Türkiye, terör örgütü destekçisi olarak gösterilemez. Yanlış bilgileri kaldırsınlar, yayınlara izin verelim. Temsilcilik açmaları ve vergi vermeleri de gerekiyor." açıklaması yaptı.

İşte Bakan Arslan'ın konuşmasından önemli satır başları;

UÇAKTA TABLET YASAĞI

Her türlü güvenlik tedbirini aldığımızı ispatlamıştık. Onların aldığı tedbirlerden daha fazlasını aldık. Toptancı mantıkla alınan karar sektörü etkiliyor. Seyahat konforuyla ilgili tedbirleri aldık.

KÖPRÜLERDE GİŞELERİN KALDIRILMASI

En geç 15 Temmuz'da serbest geçiş sistemine geçeceğiz. Köprülerde çift yönlü ücretlendirme olmayacak.

İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ

İzmir Körfez Geçişi Projesi raylı sistemi de içeriyor. İtiraz edenlerin tezlerine biz de cevabımı vereceğiz. Ekolojik dengenin bozulmayacağı ortaya konuldu.

RUSYA'DAN TARİFESİZ UÇUŞLAR

Charter seferlerde ciddi şekilde artış var. Haziran'da bu uçuşların aratacağını öngörüyoruz.

ADİL KULLANIM KOTASI

Piyasada ücretler artacak diye bir algı oluştu hayır öyle olmayacak. Ücretler kesinlikle artmayacak" dedi.