BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Türkiye'den seçim manzaraları İşte sokağın nabzı

Seçime 2 gün kala sokağın nabzını tutan, sizin için derlediğimiz hikayeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Abone ol

Seçim döneminde sokak röportajları yapan video içerik ekipleri fenomen olmaya aday kişileri internet kullanıcılarıyla buluşturdu. İçlerinden sizin için derlediğimiz hikayeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hataylı Hatice Teyze : 1951 doğumlu Hatice TÜRKMEN Hatay Merkez İlçe Antakya’daki Hacı Ömer Arpat Mahallesi’nin sakini. Yazın ise Gürtaş’ta oturuyor.

Kendisi henüz internet fenomeni olmasa da Hatay ve Antakya’nın en politik isimlerinden biri.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan hayranı olan Hatice Teyze tüm siyasi tartışma ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Öyle ki, muhalefetin ekonomik vaatleriyle ilgili kaynak tartışmalarına dahi giriyor. Antakya merkezde çok sevilen, saygı duyulan “Hatice Ana” diye çağrılan Hatice Türkmen yaklaşan genel seçimlerle ilgili izlenimler almak istediğinizde parmakların gösterdiği bir isim.

Konuşmasının bazı bölümlerinde adeta sloganlarla konuşuyor. Ak Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı için “başımızın tacı, kalbimizin ilacı” diyor. Gelişmişliği anlatmak için kullandığı ifade de çok çarpıcı:“ Duble yollar yapıyorlar, dublolara biniyorlar”

Adıyamanlı Ömer Dede: Adıyaman, sahip olduğu kültürel miras ve tarihi gibi zengin insan kaynağına sahip bir şehir…

Yaklaşan seçimlerin nabzını tutmak için Güneydoğu’nun önemli merkezlerden biri. Röportaj ekibi kent merkezindeki işlek cadde ve parklarda Adıyamanlılara mikrofon uzatıyor. Renkli gözlü, kibar bir ihtiyar yaklaşıyor. “Benim söyleyeceklerim de var” diyor.

Ekip, 85 yaşındaki Ömer Harmanda konuşmaya başlayıncaya kadar sıradan değerlendirmeler duyacağımızı sanıyor. Oysa, karşımızda canlı bir siyasi tarih çınarı duruyordu. Çocukluğundan bu yana yaşadıklarını, bir asra yakındır adeta içinde hapsetmiş.

Kamera ve mikrofon görünce de, “gün bugün” demiş gibi… Röportaj vermiyor, bazen içini döküyor, bazen itirafta bulunuyor, bazen küçük bir çocuk gibi titreyip ağlıyor. Soracak soru, söyleyecek söz bırakmıyor.