BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.493,05
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu Kahramanmaraş'ta 'yemin etti'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'taki seçim mitinginde MİT TIR'larına ilişkin yemin etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'taki seçim mitinginde konuştu.

Davutoğlu, MİT TIR'larına ilişkin Kahramanmaraşlıların huzurunda yemin ederek, "
Yemin ederek söylüyorum. O TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu engellediler. Şimdi de Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. Türkiye diz çökerse mazlumları koruyacak bir güçlü devlet diz çöksün istiyorlar. Diz çöker miyiz? Şimdi Kılıçdaroğlu böyle söylüyor ama Bahçeli'den ses çıkmıyor. Bize hesap soran Bahçeli, Türkmenleri Esed'e gönderecek CHP'ye laf söylemiyor." dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Selam olsun, şiirin başkentine, edebiyatın başkentine selam olsun. Kahramanmaraş'ın yiğitlerine selam olsun. 7 güzel adama selam olsun. Necip Fazıl'a selam olsun. Erdem Beyazıt'a, Ali Kutlay'a selam olsun. Şiirin en güzelini yazan, kahramanlığın en güzelini tarihe yazan Kahramanmaraş'a selam olsun.

ahmet-davutoglu-mus.20150605161230.jpg 

"BU TOPRAKLARDA YAŞAYANLAR..."

Bu topraklarda yaşanlar ya hür yaşarlar ya da şehitliği seçerler. Önce özgürlük sonra cuma namazı. 12 Şubat 1920'de yeteri kadar mühimmatı olmayan ama mangal gibi yüreği olan Kahramanmaraşlılar al bayrak için ayağ kalktı. İşte şimdi aynı şekilde bütün bir milletin onuru için AK Parti ayaktadır ve ayakta kalacaktır.

"AK PARTİ ÜÇ BÜYÜK KUVAİ MİLLİYE HAREKETİNİN ÜÇÜNCÜSÜDÜR"

Biz AK Parti hareketi olarak her zaman söylüyorum. AK Parti üç büyük kuvai milliye hareketinin üçüncüsüdür. Biri İstiklal Kuvai milliyesi. İkincisi demokrasi kuvai milliyesi. Diğeri de AK Parti ile başlayan izzet kuvai milliyesi. Bu meydanda Bahçeli konuşmuştu, söyleyecek bir çift sözüm var. Bakınız ben buraya 77. vilayet olarak geliyorum. Bugün inşaallah Gaziantep, Kilis. Yarın da Antalya ve Konya. 81 vilayeti de dolaşarak geliyorum buralara.

 "SÜTÇÜ İMAM'I ANMAK İÇİN ÖNCE SİCİLİN TEMİZ OLACAK"

Bir hanımefendi 1999'da aday oldu. Milletvekili seçildi, Bahçeli kendisine verilen talimatla ona 'başını aç da öyle gel Meclis'e dedi. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ı anmak için önce sicilin temiz olacak. O zaman paralele çalıştılar, şimdi de paralelle ortak çalışıyorlar. Bizim dönemimizde herhangi bir Türk kadınının rencide edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.

"YİĞİT BACILARIM AK PARTİ DÖNEMİYLE BAŞÖRTÜ ZULMÜ BİTTİ Mİ..." 

Şimdi soralım, Bahçeli'nin döneminde o zulüm devam etti. Yiğit bacılarım AK Parti dönemiyle birlikte başörtü zulmü bitti mi, kamu açık mı, öğretmenlik açık mı? Nihayet TBMM'ye başı örtülü başı açık el ele girebiliyor mu? Sütçü İmam'ın emanetini koruyan kim? Sütçü İmam'ım mirasına çıkan kim? Türkiye'yi IMF borcundan kim kurtardı? Türk Lirasına gerçek itibarı kim kazandırdı?

"MHP, CHP'NİN KUYRUĞUNA TAKILIYOR"

MHP Başkanı'nın hiç HDP'ye laf söylediğini duydunuz mu? AK Parti'ye söylüyor ama, HDP'ye birşey söylüyor mu? CHP'ye birşey söylüyor mu, hayır CHP'nin kuyruğuna takılıp gidiyor. CHP-MHP birleşip çatı aday çıkardılar. CHP'nin kuyruğuna takılan, HDP'ye laf söylemeyen MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? MHP'ye verdiğiniz oy, CHP'ye veya HDP'ye verilmiş demektir.

"DEMİRTAŞ KONUŞUYOR AMA..."

Hiçbirinin tek başına iktidar olma niyeti yok. Bütün dertleri yurt dışından aldıkları talimatla AK Parti'yi hükümetten düşürmek. Bakıyorsunuz Demirtaş, konuşuyor ama asıl görüşler KAndil'de Cemil Bayık'tan çıkıyor. Kararı Kandil alıyor. HDP'ye verdiğiniz oylar, teröre ve PKK'ya verilmiş oylar gibi etki yapacak. Ama MHP'den bunlara karşı bir ses duydunuz mu? Çünkü hepsi aynı kaptan içiyorlar. DHKP-C yiğit savcımızı şehit etti. Ama cenaze namazında bunların hiçbirisi yoktu. Teröre karşı cenaze namazına gelemeyenlerden terörle mücadele çıkar mı?