BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  SEÇİM

Süleyman Soylu: Demir yumruğumuz da var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP'yi seçmeni barajla tehdit etmekle suçladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "HDP'nin barajı geçmemesi halinde olay çıkacağı"na dair halk arasında korku yaratılmak istendiğini belirterek, "Ey HDP'liler, bu ülkeyi tehdit etmeye çalışanlar size buradan bir şey söylüyorum, kadife eldivenimiz varsa demir yumruğumuz da var. Bu milleti tehdit etmeyin" dedi.

Soylu, Sürmene ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecine değinerek, "Bunların zihniyeti milleti geleneklerinden örfünden adetlerinden uzaklaştırmak. Bunlar köksüz bir millet istiyorlar, medeniyetine bağlı olmayan insanlar istiyorlar, insanlarımızı istedikleri gibi yönetmek istiyorlar ama artık bunları milletimizi anlıyor" ifadesini kullandı.

ONLAR İŞARET MİLLİYETÇİSİ

Dün Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen mitinge katıldığını anımsatan Soylu, "Bana burada milliyetçilik yapıyorlar. Geldiler mitingi basmaya çalışıyorlar ve oradan el hareketleri yapıyorlar. Onlara dedim ki 'o hareketleri bana burada yapmak kolay, delikanlıysan Diyarbakır'da yap da göreyim, delikanlıysanız Bahçeli'yi Diyarbakır'a gönder miting yap da göreyim.' Tayyip Erdoğan da Ahmet Davutoğlu da Türkiyemizin birliği ve beraberliği için al bayraklarla orada. Biz kuru laf, kuru söz milliyetçisi değiliz. Onlar işaret milliyetçisi. Onların boyunu ve endamını iktidara geldiklerinde gördük" diye konuştu.

MHP'yi eleştiren Soylu, "Türkiye'de Menderes'in idamına rağmen Özal'a ve Erbakan'a yapılanlara rağmen 'biz ülkemizin sahibiyiz' diyor insanlar bu meydanda. Hiç sesleri çıkıyor mu HDP'ye, Selahattin Demirtaş'a? Varsa yoksa Tayyip Erdoğan. ABD de İngiltere de Pensilvanya da 'ben milliyetçiyim' diyen Devlet Bahçeli de Tayyip Erdoğan ile uğraşıyor. Ben buradan Selahattin  Demirtaş'a vuruyorum, sesi MHP'den geliyor" dedi.

Soylu, son 13 yılda ülkenin altyapısını sağlam tuttuklarını dile getirerek, 2015-2019 yıllarının emeklilerin, asgari ücretlilerin ve esnafın yılı olacağını belirterek, insanları hiçbir zaman aldatmadıklarını ve popülist politika yapmadıklarını vurguladı.

TEHDİT İÇİN FIRSAT VERMEYİZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sürekli kendisine laf yetiştirdiğini ifade eden Soylu, "İnsanları korkutuyorlar, 'HDP barajı geçmezse olay çıkarmış'. Yok ya. Ey HDP'liler, bu ülkeyi tehdit etmeye çalışanlar size buradan bir şey söylüyorum, kadife eldivenimiz varsa demir yumruğumuz da var. Bu milleti tehdit etmeyin. Bu milleti tehdit etme Selahattin Demirtaş. Öyle sana tehdit için fırsat vermeyiz. Çocukları, muhtarları, insanları tehdit edecekler, ondan sonra da 'demokrasi' diyecekler. Biz size demokrasiyi istismar ettirmeyiz" diye konuştu.

Soylu, hep birlikte Türkiye'yi kucaklayacaklarını, milletin ülkeyi koalisyonlara teslim etmeyeceğini sözlerine ekledi.