BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'den Rusya'ya gemi misillemesi!

Rusya'nın Türk ürünlerine sınırları kapamasının ardından Türkiye'den misilleme gecikmedi. Türkiye, Samsun limanındaki 2 gemiyi eksik evrak nedeniyle bekletiyor.

Abone ol

Samsun Limanı'na kuru yük, motorin ile tomruk getiren ve denetleme sonucu çeşitli eksiklikler bulunan Rus bandıralı 2 geminin limandan ayrılmasına izin verilmiyor.

Samsun Valiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Samsun Limanı'na kuru yük, motorin ve tomruk getiren Rus bandıralı gemilerde denetleme yapıldı. Denetlemede gemilerin "Liman Devleti Yönetmeliği" ve "Gemilerin Genel Denetimi Belgelendirilmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında uluslararası sözleşmelerde belirtilen kurallara uygun olup olmadığı araştırıldı.

3 GEMİ SEYİRDEN MEN EDİLDİ

Kontroller sonucunda evrak ve bazı eksiklikler tespit edilen 3 gemi seyirden men edilip para cezası uygulandı. Bir süre limanda bekletilen gemilerden biri eksiklerinin tamamlanmasının ardından limandan ayrıldı. iki geminin ise eksiklerini bitirene kadar limanda bekletileceği belirtildi.

4 GEMİ TUTUKLANMIŞ

Öte yandan, önce günlerde de Samsun Limanı'na kuru yük getiren ve PSC denetimi sonucunda seyirden men edilen Rus bandıralı 4 geminin limandan ayrılmasına izin verilmemiş, gemiler eksiklerini giderdikten sonra ayrılabilmişti.