BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den nefes kesen operasyon!

Suriye'den yüklenen ve Avrupa'ya götürüleceği belirtilen 13 ton esrar Türkiye'nin düzenlediği operasyonla, alıcılarına ulaştırılmadan ele geçirildi. Film gibi operasyonun görüntüleri bugün medyaya dağıtıldı.

Abone ol

Türkiye'den Bolivya Bandralı Joudi gemisine film gibi operasyon. Türk Sahil Güvenlik gemilerince düzenlerer operasyonda, gemide bugüne kadar ele geçirilen en yüklü uyuşturucu ele geçirildi. 13 ton toz esrar taşıyan gemi Marmaris'teki Aksaz Üssü'ne getirildi.

Türk ve Amerikan istihbaratının yürüttüğü ortak çalışma sonrası, Avrupa'ya dev esrar sevkiyatı yapacağı öğrenildi. Suriye'de Esad güçlerinin kontrolündeki bir limandan yüklü miktarda uyuşturucu aldığı bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı bakanlıklarla iletişim kurdu. Dışişleri Bakanlığı geminin bandırasını taşıdığı Bolivya'dan izin aldı.

TÜRKİYE'DEN NEFES KESEN OPERASYON

Önceki gün 13.20'de son bulan ve 7 saat süren operasyon sonucu içindeki 9 kişi gözaltına alındı.Gemideki 13.6 ton toz esrar konteynerler zulalanmış halde ele geçirildi. Operasyon sonrası gemi çekilerek Türk sularına getirildi. 

22 YIL ÖNCE DE AYNI LİMAN

Bu arada benzer bir operasyon en son 22 yıl önce Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından "KISMETİM-1" ve "LUCKY-S" gemilerine yönelik olarak yapılmış ve kontrol altına alınan "LUCKY-S" gemisi Türkiye'ye getirilmişti.