BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

CHP ve HDP'li vekillerden Meclis'te beyaz tülbentli eylem!

TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya kürsüye beyaz tülbentle çıkarak barış için eylem yapan aktivistlerin taleplerini aktardı.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Çerçeve Anlaşma Kapsamında Yatırım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Tasarı hakkında söz alan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın yükseköğretimin sorunlarına değinerek, ODTÜ'nün kampüsündeki kıymetli arazilere villalar yapılmak istendiğini savundu.

Akaydın, "Fakat Sayın Genel Başkanımızın sözünü bir kez daha hatırlatıyorum. Siz ODTÜ'yü yıkamayacaksınız. Fakat siz iktidardan düştüğünüzde, dillere destan kaçak sarayınızı, ODTÜ'deki öğrencilerimize konferans salonları ve laboratuvarlar olarak tahsis edeceğiz" dedi.

'BÖLGEDE YAŞANANLARDAN MECLİS SORUMLU'

Daha sonra söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki olayları gündeme getirdi. Bölgede yaşanan ölümlerden bütün Meclis'in sorumlu olduğunu savunan Aslan, "Gelin bu ölümleri durduralım. Gelin helalleşelim. Başka yolu, başka çıkar yolu yok" ifadesini kullandı.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal da 2015 ve 2016 yıllarında terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlilerinin isimlerini kürsüde okudu. Haberal, "MHP bu olanları yıllar önce görerek, yetkilileri uyarmış, 'Gerekli önlemleri almazsanız ülke kaosa sürüklenir' demişti. Dinlemediniz" değerlendirmesinde bulundu.

SARIHAN TALEPLERİ AKTARDI

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, tasarının görüşmeleri sırasında kürsüye omuzlarına attığı beyaz tülbent ile çıktı.

Akademisyen ve insan hakları aktivistlerinden oluşan kadın heyetinin bugün TBMM'ye gelerek, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin Meclis'in görev alması çağrısında bulunduklarını hatırlatan Sarıhan, heyetin taleplerini bir kez daha aktardı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da boynundaki beyaz tülbent ile yaptığı konuşmasına başlarken, bugün Diyarbakır'da, 6-7 Ekim olayları sırasında öldürülen Yasin Börü'nün duruşması olduğunu ifade etti ve gençlerin ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtti.

Kaya'nın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır ise Kaya'nın, Börü'den söz ederken nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğüne değinmediğine işaret ederek, bu duruma tepki gösterdi.