BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Havalimanı'na havanlı saldırı haberine yalanlama

Anadolu Ajansı'nın Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlama soruşturmasında havan topu bulgularına rastlandığı yönündeki haberine savcılıktan yalanlama geldi.

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın nedenine ilişkin Anadolu Ajansı'nın abonelerine duyurduğu haber nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı basın açıklamasında, "Başsavcılığımız yargı sınırları içerisinde bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve bir vatandaşımızın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak, bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik gerçek dışı haberler yapılıp yayıldığı tespit edilmiştir" denildi. 

"HAVAN TOPU OLDUĞUNA DAİR..."

Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Soruşturma halen devam etmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır.

Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Başsavcılığımızca olayın her yönü, detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırılmakta olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" cümleleri kullanıldı.

PKK'YA BAĞLI TAK ÜSTLENMİŞTİ

Havalimanında yaşanan patlamayı PKK'ya bağlı olduğu iddia edilen TAK adlı örgüt üstlenmişti. Örgüt yaptığı açıklamada saldırıyı havan topu ile düzenlediğini duyurmuştu.