BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Mısır halkına destek

Ankara ve İstanbul'da Mısır Büyükelçiliği ve Konsolosluğu önünde toplanan sivil toplum örgütleri Mübarek'i istifaya davet etti

Abone ol

Protesto, dün saat 23.30'da Atatürk Bulvarı üzerindeki Mısır Büyükelçiliği önünde gerçekleşti. Mazlum-der, İHH ve birçok örgütün katıldığı eylem sırasında Mısır hükümeti aleyhine slogan atıldı.

Temsilcilerin tek tek yaptıkları açıklamalarda, "Hüsnü Mübarek diktatörlüğünün son bulacağı Mısır'da halkın özgürlüğüne kavuşacağı" ifade edildi. Tunus'ta başlayan başkaldırının yakında tüm Ortadoğu'yu saracağı, halkların demokrasi ve özgürlük istediği belirtilen açıklamalarda, "Gazze için İsrail'e karşı uçaklarını kaldıramayan Hüsnü Mübarek, kendi halkı için bunu kullandı. Bugün ve yarın operasyon adı altında halka yönelik katliam gerçekleştirilecek" denildi. Polis, elçilik önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

İSTANBUL'DA KONSOLOSLUK ÖNÜNDE EYLEM

Mısır'da yaşanan halk ayaklanmasına destek vermek isteyen bir grup, Beşiktaş’taki Mısır Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Eylemciler, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhine slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri, eylem sırasında başkonsolosluk çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

SENİN NEREN MÜBAREK, MISIRDAN DEFOL

Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e karşı başlatılan halk ayaklanmasına destek vermek isteyen yaklaşık 150 kişilik grup, dün saat 23.00 sıralarında Levent’teki Mısır Başkonsolosluğu önünde toplandı. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, ayaklanan Mısır halkına destek mesajı verildi. Sık sık tekbir getiren eylemciler, ‘İntifada kazanacak, diktatör Mübarek devrilecek’, ‘Mısır halkı yalnız değildir’, ‘Hüsnü senin neren mübarek’ ve ‘Mübarek Mısır’dan defol’ şeklinde slogan attı.

FİLİSTİN HALKINADA BASKI VAR

Eyleme katılan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır’da yaşanan ayaklanmanın yıllardır yaşanan baskının bir sonucu olduğunu söyledi. Baskının sadece Mısır halkı üzerinde değil Filistin halkı üzerinde de olduğunu savunan Yıldırım, ayaklanmaya destek verdiklerini ifade etti. Mısır’da polise silah kullanma talimatı verildiği haberlerini kaygıyla karşıladığı belirten Bülent Yıldırım, halkın yaşanan yağmalama olaylarının da önüne geçtiğini aktardı. Yıldırım, bundan sonrası için de halkın istediğinin gerçekleşeceğini aktardı.

Eylem sırasında Çevik Kuvvet ekipleri, Mısır Başkonsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.