BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.432,87
HABER /  DÜNYA

Ruslar Mısır'dan ayrılmak istemiyor

Mısır'da başlayan ve giderek şiddetlenen ayaklanmalara rağmen Rus turistler tatillerini sonlandırmak istemiyor

Abone ol

150'den fazla göstericinin yaşamını yitirdiği ve 4 bine yakın göstericinin de yaralandığı ülkede 30 bin Rus turist de tatil için bulunuyor.

Hükümetin ülkeye tatil için gidilmemesi yönündeki uyarısına rağmen dün de Şarm-el Şeyh'e iki uçak dolusu Rus turist gitti. Rusya Federal Turizm Ajansı, Rus turistlerin tatil bölgelerinde programlarına devam ettiğini, Mısır'ı terk etme yönündeki telkinleri dikkate almadıklarını duyurdu.

Nil Devrim'i olarak adlandırılan ve Kahire, İskenderiye, Süveyş kentlerinde devam eden ayaklanmada halk 30 yıldan bu yana cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren 82 yaşındaki Hüsnü Mübarek yönetiminin iktidardan ayrılmasını talep ediyor. 

Olayların yaşandığı bölgeden 600 kilometre uzaklıkta Kızıl Deniz'in kenarında bulunan Şarm el-Şeyh ve Hurghada tatil kentlerinde durum sakin. Türkiye, Mısır'a gönderdiği 6 uçakla vatandaşlarını bölgeden taşırken, ABD, İngiltere ve birçok Avrupa ülkesi vatandaşlarına Mısır'a gidilmemesini öneriyor ve bölgeden tahliye çalışmaları gerçekleştiriyor. Rus şirketleri LUKoil ve Novatek de çalışanların tahliyesine başladı.

Ancak Rus turistler için olağanüstü bir çalışma başlatılmadığı gibi, tatillerini sürdüren Ruslar Mısır'dan ayrılmak istemiyor. Rusya Federal Turizm Ajansı başkan yardımcısı Aleksandr Radkov, Vesti.ru'ya yaptığı açıklamada, "İnsanlar tatillerini yarıda kesmek istemiyor.

Şarm el-Şeyh ve Hurghada'ya giden ve dönen uçaklar normal programlarını sürdürüyor" bilgisini verdi. Interfax'a açıklamada bulunan Rusya Turizm Endüstri Birliği Sözcüsü Irina Tyurina ise, Mısır'a seyahat edeceklerin dikkatli olmalarını isteyerek, "Bölgede devam eden ayaklanma ve gösterilerden yabancıların zarar görme riski var.

Burada takvimin ya da tatile gidilecek ülkenin değiştirilmesi gerekiyor. Birçok Avrupa ülkesinden de benzer yönde tavsiyeler geliyor" uyarısını yaptı.