BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den komşuya turizm desteği

Krizdeki Yunanlı turizmciler, Türkiye'den gelecek turistleri bekliyor

Abone ol

Krizdeki Yunanistan bu yaz da Türk turistleri bekliyor. En önemli geliri turizm olan komşu, geçen sene yaz aylarında bu sektörden elde ettiği gelirle biraz rahatlamış, ülkeye en çok ziyaretçi de 1 aylık süre için vize istenmeyen Türkiye'den gitmişti.

Tura Turizm yönetim kurulu başkanı Erkunt Öner, iki ülke arasında özellikle kruvaziyer turizminin gelişmekte olduğunu belirtti.Türkiye'den gelecek yolculara vize sormayacak olan Yunanistan Türkiye'den kalkacak birçok kruvaziyer gemisine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında dünyanın en büyük de luxe Cruıse gemilerinden biri olan Horizon de bulunuyor. 720 kabinli gemi, Tura Turizm tarafından yapılan tur ve organizasyonlarla temmuz, ağustos, eylül aylarında pazartesi İzmir'den, salı ise İstanbul'dan hareketle her hafta Yunanistan'a yerli ve yabancı 2 bin yolcu götürecek.

Tura Turizm yönetim kurulu başkanı Erkunt Öner, krize girdikten sonra Yunanistan'a cazip fiyatlarla tur düzenlemenin mümkün olduğunu belirterek, "Bu lüks gemiyle Santorini adasında günbatımını izlemek, Rodos'ta Tsambika'da denize girmek, Atina'da Akropolis'i rahat rahat gezmek mümkün." diye konuştu.