BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeden dev tanıtım atağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki haftadan itibaren dev bir tanıtım atağı başlatıyor.

Abone ol

Türkiye'yi tanıtan yeni reklam filmleri ile görsellerden oluşan kampanya dünyanın pek çok yerinde aynı anda dolaşıma girecek.

Türkiye'nin 2007 yılı tanıtım kampanyaları, Batı Avrupa ve Amerika'da Alman Sea, Doğu Avrupa ve Asya'da ise Rus Manifesta şirketleri tarafından hazırlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki basın toplantısında söz alan Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, son döneme ilişkin turizm verileri ve yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.

Özarslan, 2006'da Türkiye'ye en çok turist gönderen Almanya ve ikinci sıradaki Rusya'dan gelen turist sayısında düşüş yaşandığını kaydederek, turist sayısını artırmaya yönelik bu yıl yeni tanıtım stratejileri belirlediklerini anlattı.

Destinasyon ağırlıklı tanıtımlar yapılacağını, bugüne kadar sadece İstanbul'un öne çıkarıldığını belirten Özarslan, bu yıl İstanbul'un yanı sıra Antalya gibi bölgelerin de tanıtımda öne çıkacağını, fuar ve kültürel etkinliklerle ülke tanıtımının en iyi şekilde yapılacağını söyledi.

Özarslan, halkla ilişkiler çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu çalışmaları yürütecek firmaların seçimi için bir ihale açtıkları ihaleye yerli ve yabancı yaklaşık 40 firmanın katıldığını, şartları yerine getiren 17 firma arasından da Almanya ve Rusya'dan iki firmanın seçildiğini dile getirdi.