BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Arap Birliği'ne Beşika cevabı

Arap Birliği'nin Türkiye'nin Kuzey Irak'taki askeri varlığına ilişkin getirdiği eleştirilere Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Sözcü Tanju Bilgiç, birliğin DEAŞ'ın oluşturduğu tehdidi tam olarak kavrayamadığını ileri sürdü.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Arap Birliği'nin Kuzey Irak'taki Türk askeri varlığına yönelik eleştirilere cevap verdi. Bilgiç, Arap Birliği'ni DEAŞ'ın oluşturduğu tehtidi kavrayamamakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Arap Birliği'nin Başika'daki Türk askerlerine ilişkin yaptığı açıklamaya cevap verdi. Bilgiç, Başika/Zelikan'da Iraklı gönüllülere eğitim vermek üzere bulunan Türk unsurlarına dair Arap Birliği tarafından alınan karar hakkındaki bir soru üzerine, Türkiye'nin bölgede yürüttüğü faaliyet konusunda gerekli tüm açıklamaları daha önce yaptığını ve bunlara ilaveten ifade edilecek bir husus bulunmadığını belirtti.

"KAVRAYAMADIKLARI ORTADADIR"

Irak'la, DAEŞ'e karşı işbirliğini geliştirme ve derinleştirmek için gerekli mekanizmaları tesis ederek istişarede bulunma iradelerinde bir değişiklik olmadığını vurgulayan Bilgiç, "Arap Birliği'nin açıklaması maalesef, DAEŞ'in başta Irak olmak üzere bölgemize yönelik oluşturduğu tehdidin boyutlarını, bu tehdit karşısında ülkemizin özverili ve kararlı çabalarını kavrayamadığını ortaya koymaktadır" dedi.