BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Almanya arasında bir kriz daha!

Almanya ile Türkiye arasında büyük krize sebep olan İncirlik Üssü'nün ardından Ankara'nın Alman vekillerin Konya'daki askerleri ziyaretine izin verilmediği açıklandı. Türkiye, Alman vekillerin Konya'daki NATO üssünü ziyaret talebini reddetti.

Abone ol

Haber ajansı Reuters’ın son dakika olarak geçtiği habere göre, Alman vekillere Konya’daki NATO Üssü’ne giriş izni verilmedi. Almanya’nın saygın dergilerinden Der Spiegel de iddiayı doğruladı.

Son dönemde gerilen Ankara-Berlin ilişkisinde yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda İncirlik Üssü’ndeki Alman askerleri ziyaret etmek isteyen Alman vekillerin ziyaretine izin verilmemesinin ardından gerilen ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleşen G20 Zirvesi sırasında ülkede yaşayan Türklerle görüşmesinin “uygun olmayacağını açıklamış” ve ilişkiler tekrar gerilmişti.

ALMAN ASKERLERİ ÜRDÜN'E TAŞINDI

Bu gelişmelerin ardından İncirlik Üssü’nden tahliye edilen Alman askerleri Ürdün’e taşınırken, bugün sıcak bir gelişme daha yaşandı. Spiegel dergisi 17 Temmuz’da planlanan ziyarete izin verilmediğini yazarken, bu kararı almanın sebebi olarak Almanya-Türkiye arasındaki ilişkinin gerginliğinin gösterildiği kaydedildi.

TÜRKİYE'Yİ NATO'YA ŞİKAYET ETTİLER

Berlin’in Brüksel’de NATO’ya Türkiye’yi şikayet ettiğini yazan Spiegel, kaynaklardan aldığı bilgilere dayandırarak bu ziyaretin Temmuz en geç Eylül ayında gerçekleşeceğini yazdı.