BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanlığı'ndan son dakika tişört genelgesi

Son dakika haber Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığın yayımladığı genelge ile mesaj içeren tişörtler cezaevlerinden toplatılacak.

Abone ol

Adalet Bakanlığı, bir FETÖ sanığının duruşmaya üzerinde "hero" yazılı tişörtle gitmesiyle başlayan tartışmalar üzerine bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, üzerinde mesaj içeren baskı bulunan tişörtler cezaevlerinden toplatılacak.

Konuyla ilgili tartışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında sanıklardan eski astsubay üstçavuş olan Gökhan Güçlü'nün duruşmaya üzerinde "kahraman" anlamındaki İngilizce "hero" yazılı tişörtle gelmesi üzerine başlamıştı.

Davanın dünkü duruşmasında yaşanan gelişme nedeniyle duruşma ertelenmişti.

Başbakan Yıldırım bugün yaptığı açıklamada  "Bu, bir anlamıyla suçun itirafıdır, bir anlamıyla meydan okumadır. Neresinden bakarsanız bakın bu, sadece müşteki olanların değil milletin tamamının öfkesini kabartan bir tutumdur. Bunun özellikle yapıldığı kanaatindeyim. Maalesef yine o akıl, yeni bir arayış içerisinde, bu davaları tartışılır hale getirmek ve bu şekilde bu canileri kurtarabilmeyi ümit etmektedir. O bakımdan Adalet Bakanı'na gerekli talimatı verdim, bütün detaylarıyla konu araştırılacak ve bunun failleri ortaya çıkarılacaktır." dedi.